Λίγες μόλις ημέρες μετά τα εννέα μετάλλια (4 χρυσά – 3 ασημένια – 2 χάλκινα) των ελλήνων αθλητών και αθλητριών στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα της Γλασκώβης και του Βερολίνου (6 στον στίβο, 2 στο κολύμπι και 1 στη γυμναστική), ήρθε και η νέα γενιά για να δείξει ότι υπάρχει και πολύ (αθλητικό) μέλλον. Οι σημαντικές επιτυχίες για τον ελληνικό αθλητισμό λοιπόν και στις μικρότερες ηλιακά εθνικές ομάδες αφήνουν αισιοδοξία και για το μέλλον, ώστε να ζήσουμε και άλλες τέτοιες μαγικές στιγμές από τους αθλητές μας.

Υδάτινες επιδόσεις

Στο Νιούπορτ των ΗΠΑ και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας της κατηγορίας 420 Νέων – Νεανίδων είχαμε δύο πληρώματα να ανεβαίνουν στο βάθρο κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Στις νεάνιδες η Μελίνα Παππά με τη Μαρία Τσαμοπούλου δείχνουν μια εξαιρετικά σταθερή πορεία και μετά τον τίτλο τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας ανέβηκαν στο βάθρο (2η θέση) και στον κόσμο, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ένα από τα κορυφαία δίδυμα στην υφήλιο στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 17 ετών!

Στα αγόρια, επίσης το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν ο Οδυσσέας Σπανάκης και ο Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος. Κοινό στοιχείο των δύο πληρωμάτων μας που ανέβηκαν στο βάθρο της κατηγορίας τους είναι ο προπονητής τους Ανδρέας Παπαδόπουλος. Το δίδυμο Πάτροκλου Μανδηλαρά – Βησσαρίωνα Παππά κατέλαβε τη 14 θέση.

Ενώ στην κατηγορία των γυναικών η Αριάδνη Σπανάκη με τη Μυρτώ Παπαδοπούλου κατέλαβαν την 9η θέση.

Απόψε το βράδυ (21.00) στο Σομπατέλι της Ουγγαρίας η εθνική μας ομάδα πόλο των εφήβων αντιμετωπίζει την Αυστραλία στον νοκάουτ προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ψάχνοντας μια θέση στην κορυφαία τετράδα του κόσμου. Τα αγόρια του Δημήτρη Κραβαρίτη, έχοντας νικήσει στα ντέρμπι του ομίλου τους τη γηπεδούχο Ουγγαρία (15-12) και τη Ρωσία (13-10) και στα άλλα δύο παιχνίδια άνετα την Αργεντινή (13-3) και την Κίνα (18-6), πέρασαν πρώτοι και καλύτεροι.

Σε αυτές τις επιτυχίες θα πρέπει να προσθέσουμε και τη βροχή μεταλλίων της κωπηλασίας μέσα στο καλοκαίρι. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων στο Ρατσίτσε της Τσεχίας η Ελλάδα πανηγύρισε τρία μετάλλια.

Χρυσό με τις Χριστίνα Μπούρμου – Μαρία Κυρίδου στη δίκωπο άνευ, ασημένιο με τις Ισμήνη Νόνη – Ελένη Αγιώτη στο διπλό σκιφ και ασημένιο στο ίδιο αγώνισμα των εφήβων με τους Πέτρο Γκαϊδατζή – Γρηγόρη Σχιζοδήμο.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 23 του Πόζναν οι Χρήστος Στεργιάκας – Ιωάννης Καλανδαρίδης στέφθηκαν πρωταθλητές κόσμου στο διπλό σκιφ, ενώ το ασημένιο μετάλλιο πήραν στη δίκωπο άνευ, ο Γιάννης Μαρόκος με τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου.

Ψάχνουν το 2 στα 2

Ταξίδι στη Σκανδιναβία για τις εθνικές μας ομάδες βόλεϊ των ανδρών και γυναικών, που ψάχνουν αύριο το 2/2 κόντρα σε Σουηδία και Νορβηγία αντίστοιχα, στη δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών για το Ευρωβόλεϊ του 2019. Το έργο των ανδρών είναι πιο δύσκολο μετά την άνετη νίκη στην Αλεξανδρούπολη επί του Λουξεμβούργου στην πρεμιέρα (3-0), καθώς η Σουηδία ηττήθηκε με 3-2 (αν και είχε προηγηθεί με 2-0) στο Αζερμπαϊτζάν.

Οι γυναίκες μετά την εξαιρετική εμφάνιση στην πρεμιέρα και τη νίκη με 3-0 επί του Μαυροβουνίου στον Βόλο, θέλουν τη νίκη στη Νορβηγία (η οποία ηττήθηκε με 3-0 στην Ουκρανία) για να παραμείνουν στην πρώτη δυάδα του ομίλου, που δίνει πρόκριση.