Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας – Λύκειο Ελληνίδων

(Δημοκρίτου 7)

Σε αυτό το σημείο της Δημοκρίτου υπάρχει το εξαίρετο Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας που μέχρι τον Μάιο του 2019 φιλοξενεί την έκθεση «Κατάγομαι από την παιδική μου ηλικία» – τίτλος δανεισμένος από το βιβλίο του Antoine de Saint-Exupéry «Pilote de guerre» (1942). Στην έκθεση παρουσιάζονται παιδικά ενδύματα και εξαρτήματα, ξεκινώντας από τον 19ο αιώνα φθάνοντας ώς τις αρχές του 20ού.

Parthenis

(Δημοκρίτου 20)

Το όνομα του δημιουργού συνδέθηκε με την απλότητα και την υψηλή φινέτσα στα ρούχα. Ο Δημήτρης Παρθένης έδωσε νόημα στις λιτές γραμμές, ανέδειξε την ομορφιά της απλότητας και της μονοχρωμίας. Η κόρη του Ορσαλία συνεχίζει πάνω στα δικά του χνάρια ακολουθώντας και εξελίσσοντας το ιδιαίτερο στυλ του πατέρα της.

Desire

(Δημοκρίτου 6)

Ανοιξε το 1962 και είναι ένα από τα ελάχιστα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία που παντρεύει το παλιό γαλλικό στυλ με τα παραδοσιακά γλυκά. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και το εργαστήριό του και δέχεται παραγγελίες ακόμη και τις Κυριακές. Οι λάτρεις των γλυκών υποστηρίζουν ότι η τούρτα Saint Honoré είναι το μπεστ σελερ του ζαχαροπλαστείου.

Stoa Antiques

(Δημοκρίτου 3)

Συλλογές παλαιών αντικειμένων – αγορά και πώληση – και έργων ζωγραφικής, γλυπτικής, ασιατικής τέχνης και ό,τι άλλο φέρει τη σφραγίδα του χρόνου. Μια επίσκεψη σε αυτή τη γωνιά με τις αντίκες είναι σαν ταξίδι στον χρόνο μέσα από έπιπλα, κοσμήματα, έργα λαϊκής τέχνης κ.ά.