Κουίζ: Ποιος απελευθέρωσε τους δύο έλληνες στρατιωτικούς; Ο Πρωθυπουργός, η Παναγιά η Ελευθερώτρια, ο Κοτζιάς, ο Ερντογάν, οι Αμερικανοί; Ο ευρών αμειφθήσεται με ένα κουτί πολίτικα μπακλαβαδάκια. Για να περιορίσετε τις επιλογές αποκλείστε από την αναζήτηση τον Φώτη Κουβέλη και τους δικηγόρους. Ο πρώτος άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο για 18μηνη κράτηση των στρατιωτικών και δεν έκρυψε την έκπληξή του για την εξέλιξη των γεγονότων.

Οσον αφορά τους δικηγόρους, παραδέχθηκαν πως δεν ήταν αυτοί που υπέβαλαν το τελευταίο αίτημα αποφυλάκισης, αλλά ο εισαγγελέας.

Τι άλλαξε λοιπόν από τον προηγούμενο μήνα, όταν οι τούρκοι δικαστές απέρριπταν για τέταρτη φορά το αίτημα αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών;

Φοβήθηκε ο Ερντογάν τη στολή παραλλαγής του υπουργού Αμυνας, την οργή του Πρωθυπουργού, το ΝΑΤΟ, τους έλληνες ψαράδες ή τον Τραμπ;

Βρε προβλήματα που μας βάζουν αυγουστιάτικα. Ούτε Φυσική στις Πανελλαδικές να δίναμε.

Αμ το άλλο; Αποφυλάκιση μες στον Δεκαπενταύγουστο, στο Πάσχα του καλοκαιριού.

Για έναν καχύποπτο όπως ο υπογράφων, που ασχολείται μια ζωή με το ποδόσφαιρο, το μόνο που μπορεί να υποθέσει είναι πως το ματσάκι είναι στημένο.

Μοιάζει με σφύριγμα πέναλτι στις καθυστερήσεις σε ανατροπή του επιθετικού τρία μέτρα έξω από την περιοχή για λογαριασμό της πρωταθλήτριας που στο συγκεκριμένο παιχνίδι παίζει την παραμονή της στην κατηγορία.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη στα σχοινιά και αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή φθορά δημοτικότητας μετά τη φονική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής, ο διαιτητής σφύριξε κάλπικο πέναλτι.

Ενα επικοινωνιακό μάννα εξ ουρανού, μια πόρτα που άνοιξε από το πουθενά απέναντι σε τοίχο για την οποία τώρα μας εξηγούν τον τρόπο που το σχεδίασαν.

Μοιάζει με το γκολ του ακραίου που πάει για σέντρα αλλά βλέπει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα και προσπαθεί να μας πείσει πως αυτή ήταν η πρόθεσή του.

Amaranthus blitum είναι η επιστημονική ονομασία των βλίτων, που βρίσκονται στο φόρτε τους αυτή την εποχή. Πολύ νόστιμα. Μπορούν να συνοδευτούν και με ελαφριά σκορδαλιά. Οσοι τα τρώμε όμως δεν σημαίνει πως είμαστε και «βλίτα».