Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία. Δηλαδή ΠΑΕ. Ενα παρωπιδικό αρκτικόλεξο που κρύβει την ουσία μιας επαγγελματικής ομάδας, στην ημεδαπή και διεθνώς.

Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι δεν είναι τίποτα παραπάνω από εταιρείες ψυχαγωγίας. Οι ποδοσφαιριστές μπορεί να χαρακτηριστούν θεατρίνοι, χορευτές, ζωγράφοι, σίγουρα όμως καλλιτέχνες που ικανοποιούν το φιλοθέαμον κοινό.

Τον πραγματικό ρόλο των ποδοσφαιρικών συλλόγων μάς τον θύμισε η Γιουβέντους με την απόκτηση του Ρονάλντο.

Η οποία ουσιαστικά αποδέχθηκε να συνεργαστεί με τον πιο διάσημο αθλητή για να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της. Και όπως συμβαίνει με τις εταιρείες ψυχαγωγίας, η δημοφιλία αυξάνει και τα έσοδα.

Σίγουρα θα ήταν απογοητευτικό για τη Γιουβέντους αν ο Ρονάλντο δεν απέδιδε τα μέγιστα, ή αν η ομάδα κατέρρεε αγωνιστικά λόγω της παρουσίας του 33χρονου πια Πορτογάλου.

Για σκεφτείτε όμως πόσο θα πουλούσε ακόμα κι αυτό το κακό για τη Γιουβέντους σενάριο. Πόσοι θα ασχολούνταν με τον διάσημο CR7 βλέποντας την πτώση του από την κορυφή.

Ο κόσμος διψά για θέαμα ακόμα κι αν η σκηνοθεσία προβλέπει ποτάμια αίματος. Αλλωστε, οι άνθρωποι πάντοτε απολάμβαναν την πτώση των μεγάλων. Ηδονίζονται όταν παρακολουθούν αυτούς που κάποτε λάτρευαν να γίνονται ξαφνικά γήινοι, τρωτοί, ηττημένοι.

Σήμερα το απόγευμα όλος ο κόσμος θα έχει στραμμένη την προσοχή του στην πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, τη Βερόνα, όπου κάνει επίσημο ντεμπούτο με τη Γιουβέντους ο Ρονάλντο κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, στην πρεμιέρα της Serie A.

Ο,τι κι αν συμβεί στο γήπεδο, είτε παίξει καλά ο Πορτογάλος, είτε βάλει πέντε γκολ, είτε είναι αόρατος στον αγωνιστικό χώρο, τις επόμενες ημέρες το όνομά του μαζί με αυτό της Γιουβέντους θα βρίσκονται στις σελίδες και στα sites όλου του κόσμου. Θα είναι η πρώτη νίκη της Γηραιάς Κυρίας στον εμπορικό πόλεμο με τους αντιπάλους της και το πρώτο σκαλί για να ανέβει επίπεδο στα έσοδά της.

Εκεί που οι άλλοι έβλεπαν έναν «γέρο» ποδοσφαιριστή η Γιουβέντους έβλεπε ένα χρυσωρυχείο γι’ αυτό που ουσιαστικά αντιπροσωπεύουν οι ομάδες: το θέαμα.