Στην Ελλάδα τα έχει πει προ πολλού ο Διονύσης Σαββόπουλος: «Τα όνειρά σου μην τα λες, γιατί μια μέρα κρύα, μπορεί και οι φροϊδιστές να ‘ρθουν στην εξουσία». Στη Βρετανία, ο «Economist» χρησιμοποίησε πιο σκληρές εκφράσεις για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χαρακτηρίζοντάς τους «ερασιτεχνική ομάδα πρώην κομμουνιστών και θεωρητικών καθηγητών», οι οποίοι «ανήλθαν στην εξουσία από τους απελπισμένους ψηφοφόρους το 2015» και «είδαν τη δική τους μαγική θεώρηση αντιλιτότητας να συνθλίβεται γρήγορα».

Με αφορμή την έξοδο της χώρας από τα προγράμματα διάσωσης, το περιοδικό ανέφερε πως «πολύ συχνά στη σημερινή Ευρώπη, τα οξεία προβλήματα (…) μετατρέπονται σε χρόνιες ασθένειες». Ειδικά για την Ελλάδα τονίζει πως παρά τις ενδείξεις ανάκαμψης, «μετά τη μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων και τη σχεδόν 25% υποχώρηση του ΑΕΠ από το 2008, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για “success story”».

ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Επικριτικός για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης εμφανίστηκε και ο «Guardian». «Η Ελλάδα ήταν μια κολοσσιαία αποτυχία. Πρόκειται για μια ιστορία ανικανότητας, άσκοπης καθυστέρησης και των συμφερόντων των τραπεζών που τέθηκαν πάνω από τις ανάγκες των ανθρώπων» τονίζει η εφημερίδα επισημαίνοντας πως «θα υπάρξουν μακροπρόθεσμες συνέπειες» για τη χώρα. Μιλάει δε για μια «διαφημιστική εκστρατεία», που σκοπό είχε να παρουσιάσει την Ελλάδα ως «success story», κάτι το οποίο «δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια».