«Είμαι χαρούμενος για την πρώτη νίκη με τη φανέλα της Γιούβε!», είναι το πρώτο μήνυμα του Κριστιάνο Ρονάλντο μέσω των social media για το ντεμπούτο του με τη Γιουβέντους στη Serie A.

Χαμογελαστός, άνετος, ο CR7 μοίραζε συγχαρητήρια και μιλούσε σε όλους τους δημοσιογράφους στη μεικτή ζώνη. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν σκόραρε στο ντεμπούτο του στη Serie A στο παιχνίδι με την Κιέβο, αλλά δεν έδειξε να τον απασχολεί ιδιαίτερα.

Την μπουγάδα καθάρισε ο Μπερναρντέσκι στις καθυστερήσεις, χαρίζοντας στη Γιούβε τη νίκη με 3-2 και το πρώτο φετινό της τρίποντο.

Το ντεμπούτο του Ρονάλντο στο Καμπιονάτο είχε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στους ιταλούς φιλάθλους, ενώ του ευχήθηκε ακόμα και ο Πελέ: «Καλή τύχη Κριστιάνο για το πρώτο σου παιχνίδι με τη Γιουβέντους. Το 1961 ο ιδιοκτήτης της FIAT προσφέρθηκε να με αγοράσει, αλλά αυτές είναι οι μόνες ριγέ φανέλες για τον Πελέ (σ.σ. εννοεί της Σάντος)».

Τα εισιτήρια ήταν φυσικά sold out και το στάδιο Μπεντεγκόντι της Βερόνα άρχισε να γεμίζει τρεις ώρες πριν από την έναρξη του παιχνιδιού. Οταν εμφανίστηκε το λεωφορείο με τους παίκτες της Γιουβέντους, έγινε δεκτό με επιδοκιμασίες και ενθουσιασμό.

Σεισμός

Το γήπεδο σείστηκε τη στιγμή που εμφανίστηκε ο CR7. Αυτός τους ευχαρίστησε κάνοντας επίδειξη υψηλής τεχνικής κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και εισέπραξε ζεστό χειροκρότημα.

Η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο δεν πρόδιδε κανένα άγχος και όπως παρατήρησε ο προπονητής του Μαξ Αλέγκρι, ο Ρονάλντο δείχνει εντυπωσιακή προσαρμοστικότητα στο νέο του περιβάλλον.

Είχε πολύ καλή συνεργασία με τον Ντόουγκλας Κόστα, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και σε δύο περιπτώσεις ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ  Σορεντίνο, ο οποίος έκανε φροντιστήριο όλη την εβδομάδα για να νικήσει τον Πορτογάλο, του αρνήθηκε το γκολ. Γενικότερα έδειξε πως θα χρειαστεί ελάχιστο χρόνο για να μπει σε ρυθμούς Γιούβε.

«Ο Κριστιάνο είχε ένα καλό παιχνίδι. Εξαπέλυσε πολλά σουτ στην αντίπαλη εστία. Σήμερα δεν σκόραρε γιατί προφανώς είχε γραφτεί κάπου πως δεν θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα», είπε ο Αλέγκρι χαμογελώντας, αποδίδοντας την αποτυχία του Ρονάλντο στα άστρα.

Ο προπονητής της Γιουβέντους υπενθύμισε επίσης πως ο Ρονάλντο βρίσκεται στην ομάδα ουσιαστικά μία εβδομάδα και παρατήρησε πως «είναι προφανές πως είναι ένας διαφορετικός παίκτης».

Σημείωσε επίσης πως είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα να νικήσει στα τρία πρώτα παιχνίδια ώστε να δημιουργηθεί κλίμα πρωταθλητισμού.

Ο Τύπος υποδέχθηκε την πρώτη εμφάνιση του Πορτογάλου με ικανοποίηση. Η «φωνή» της Γιούβε, η «Τούτοσπορτ», έγραψε: «Ο CR7 και η Γιούβε είχαν το μάτι της τίγρης. Ο Ρονάλντο ξεκίνησε το σόου, ώθησε τους Μπιανκονέρι στη νίκη την οποία κατέκτησαν με γκολ στις καθυστερήσεις από τον Μπερναρντέσκι».

«Γιούβε και CR7, ο νόμος των πρωταθλητών», ήταν το πρωτοσέλιδο της «Γκατζέτα ντέλο Σπορ», ενώ η «Ρεπούμπλικα» έγραψε για θετικό ξεκίνημα του Πορτογάλου. Εντύπωση πάντως προκάλεσε το σχόλιο της τορινέζικης «Λα Στάμπα» που παρατήρησε πως «ο Ρονάλντο έκανε τα πάντα για να πετύχει γκολ, αλλά γρήγορα διαπίστωσε πως η Serie A δεν είναι La Liga».

Τραυματισμός Σορεντίνο

Δυσάρεστη στιγμή ο τραυματισμός του Σορεντίνο σε σύγκρουση με τον Ρονάλντο στα τελευταία λεπτά, που τελικά τον οδήγησε στο νοσοκομείο. Στη συγκεκριμένη φάση ο Μάντζουκιτς πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε από το VAR, τη στιγμή που ο Σορεντίνο έδειχνε πως είχε χάσει τις αισθήσεις του και αντικαταστάθηκε από τον Σεκούλιν.

Μετά το παιχνίδι διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί κάταγμα στη μύτη και τραυματισμό στον ώμο.

Η σύζυγος του 39χρονου Σορεντίνο ανέβασε στα social media φωτογραφία από το νοσοκομείο που δείχνει τον άτυχο τερματοφύλακα να φορά κολάρο.

Αρνητικά σχόλια προκάλεσε ο πανηγυρισμός του Ντιμπάλα για το νικητήριο γκολ της Γιούβε, ενόσω προσφέρονταν ακόμα οι πρώτες βοήθειες στον Σορεντίνο. Αργότερα ο Αργεντινός απολογήθηκε λέγοντας πως δεν είχε καταλάβει τι ακριβώς συνέβαινε.

Ο CR7 θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο γήπεδο της Γιούβε το επόμενο Σαββατοκύριακο εναντίον της Λάτσιο με τους φιλάθλους της Γηραιάς Κυρίας να ετοιμάζουν από τώρα υποδοχή Καίσαρα.