Πριν από πέντε χρόνια που βρέθηκα στο Χιούστον για το All Star Weekend του ΝΒΑ και πέρασα μια βόλτα από τις εγκαταστάσεις της ΝΑSA αγόρασα ένα βιβλίο του οποίου μόνο και μόνο ο τίτλος αποτελεί την επιτομή της πρόκλησης και της ίντριγκας…

Το «Failure is not an option» του παλαίμαχου πιλότου και διευθυντή πτήσεων στο αμερικανικό διαστημικό πρόγραμμα, Τζιν Κραντς, το ξαναθυμήθηκα τη Δευτέρα διαβάζοντας τη δήλωση του Ραζβάν Λουτσέσκου εν όψει του αγώνα με την Μπενφίκα. «Η αποτυχία δεν υπάρχει στο μυαλό μου ως πιθανότητα» είπε ο ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ, ο οποίος προχθές το βράδυ αισθάνθηκε δικαιωμένος πρωτοδίκως, αλλά θα χρειαστεί να περιμένει ως το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης, όταν θα τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Παρεμπιπτόντως, απορώ πώς ο Λουτσέσκου κρατήθηκε προχθές το βράδυ και δεν ξεφώνισε τον (διαιτητή) Μάζιτς και την UEFA για το πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ της Μπενφίκα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Πραγματικά απορώ, διότι τις κουβέντες περί κλοπής, απάτης, δειλίας, ντροπής και τα συμπαρομαρτούντα τα πιπιλάει σαν καραμέλες εδώ και κάμποσους μήνες, αλλά προχθές απέδωσε το σφύριγμα σε πιθανό ανθρώπινο λάθος.

Δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμη ο Λουτσέσκου θα αναμασά τα διατρέξαντα στο περσινό πρωτάθλημα που είναι κιόλας περσινά ξινά σταφύλια. Με αυτή την εμμονική στάση του αδικεί κατάφωρα  τον εαυτό του, τη δουλειά του και ολόκληρη την ομάδα του ΠΑΟΚ, ο οποίος με τη δική του καθοδήγηση φαίνεται έτοιμος, αποφασισμένος και προ πάντων ικανός να προκριθεί στους ομίλους του Champions League και να τινάξει την μπάνκα στον αέρα!

Η μέχρι στιγμής πορεία του Δικεφάλου του Βορρά είναι μνημειώδης από στατιστικής πλευράς: σε πέντε αγώνες έχει σημειώσει τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο προκρίσεις, ενώ τα προηγούμενα 42 χρόνια, σε έξι συμμετοχές και 16 αγώνες στο Κύπελλο Πρωταθλητριών μετρούσε μία νίκη, έξι ισοπαλίες, εννέα ήττες και μία πρόκριση.