Ρήγμα στους συντελεστές του ισπανικού πρωταθλήματος επέφερε η μονομερής απόφαση της Λίγκας να υπογράψει 15ετές συμβόλαιο συνεργασίας με την αμερικανική εταιρεία Relevent, το οποίο μεταξύ πολλών άλλων προβλέπει και τη διεξαγωγή ενός αγώνα της Πριμέρα Ντιβισιόν σε αμερικανικό έδαφος.

Οι ποδοσφαιριστές των ισπανικών ομάδων δηλώνουν έκπληκτοι και αγανακτισμένοι για τη συμφωνία της Λίγκας με τους Αμερικανούς, κυρίως γιατί αγνοήθηκαν από τις διαπραγματεύσεις αν και είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές και απειλούν ακόμα και με απεργία αν δεν ακουστεί η φωνή τους στα κέντρα αποφάσεων.

Η Λίγκα δεν έχει ανακοινώσει προς το παρόν λεπτομέρειες για το πώς μπορεί να διεξαχθεί αγώνας της κανονικής περιόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφήνοντας πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Δεν έχει πει, για παράδειγμα, πώς θα επιλέγονται οι αγώνες και πώς θα αποζημιώνεται η γηπεδούχος ομάδα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, που τάσσεται ενάντια στη συμφωνία, θα πρέπει να αποζημιώσει με 3 εκατ. ευρώ τους 62.000 κατόχους εισιτηρίων διαρκείας οι οποίοι θα διεκδικήσουν το ποσό που αντιστοιχεί για το εντός έδρας παιχνίδι που δεν θα παρακολουθήσουν. Για να διεξαχθεί αγώνας στις ΗΠΑ θα πρέπει επίσης να δοθεί άδεια από την ισπανική ομοσπονδία, τα υπουργεία Εξωτερικών και Αθλητισμού της Ισπανίας και βέβαια να συμφωνήσουν οι παίκτες.

Η ένωση των ποδοσφαιριστών έχει απορρίψει την ιδέα λέγοντας πως «οι αθλητές δεν είναι διαπραγματευτικές μάρκες που μπορούν να χρησιμοποιούνται για να επωφελούνται τρίτοι».

Από τους μεγάλους συλλόγους, υπέρ του αμερικανικού ανοίγματος έχει ταχθεί η Μπαρτσελόνα που αναζητεί τρόπους να ανοίξει την αγορά των ΗΠΑ. Σε πρώτη φάση, οι ομάδες που μπορούν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα είναι οι μικρότερης δυναμικότητας, που επίσης αναζητούν νέους επενδυτικούς τόπους.

Η ένωση των ποδοσφαιριστών δεν περιορίστηκε πάντως μόνο στη συμφωνία με τη Relevent.

Απαιτεί να υπάρχει «ισορροπία και κοινή λογική» σε κρίσιμα ζητήματα όπως τις ώρες έναρξης των αναμετρήσεων και τα ματς που διεξάγονται τις Δευτέρες.

Τα τελευταία παιχνίδια της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησαν 10.15 το βράδυ, τοπική ώρα, με αποτέλεσμα τα γήπεδα των δύο ομάδων να είναι μισογεμάτα.

Ο Ζλάταν… φτωχαίνει

Μετά την εταιρεία Zlatan Unplugged (εφαρμογή για κινητά) και δεύτερη εταιρεία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς κήρυξε πτώχευση. Πρόκειται για την ΑΖ (αθλητικό ντύσιμο). Ο Σουηδός έχει χάσει συνολικά 49 εκατ. ευρώ.