Σε έκτακτο επανέλεγχο του δικτύου και των Κέντρων Υπερυψηλής Τάσης προχωρά ο ΑΔΜΗΕ, αρχικά στην Αττική και στη συνέχεια και στην υπόλοιπη Ελλάδα μετά το μπλακάουτ που σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης. Ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης που έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις απέδωσε τη  βλάβη σε αστοχία υλικού που δεν μπορούσε να προβλεφθεί και ανέφερε πως επρόκειτο για εξαιρετικά σπάνιο γεγονός. Μάλιστα διέψευσε όσα ακούγονται για ελλιπή συντήρηση και ελλείψεις προσωπικού.

Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη, ο οποίος μάλιστα εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τις αντοχές του συστήματος. «Είχαμε μια αστοχία στη λειτουργία μετασχηματιστή στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης στην Παλλήνη, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, σημειώνοντας ότι αν το σύστημα είναι υπό κατάρρευση, οι πρώτοι που θα ανησυχήσουν είναι οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις σε όλη την επικράτεια.

Ωστόσο ο πρόεδρος της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης κατήγγειλε  ελλείψεις σε προσωπικό και ανταλλακτικά. «Υπάρχει μεγάλη έλλειψη τεχνικού προσωπικού, έχουμε χάσει τα τελευταία χρόνια αρκετό προσωπικό και δεν έχει αντικατασταθεί. Φυσιολογικό είναι με την έλλειψη του προσωπικού να μην υπάρχουν και οι σωστές συντηρήσεις» είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Τεχνικών της ΔΕΗ προσθέτοντας ότι «στην εποχή των Μνημονίων, που δεν υπάρχουν χρήματα και υπάρχουν περικοπές από παντού, σίγουρα υπάρχει και η έλλειψη ανταλλακτικών και υλικών, άρα όλα αυτά είναι που μεγαλώνουν το πρόβλημα».

ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΜΑΝΙΑΤΗ. Βαριές καταγγελίες κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε χθες ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Μανιάτης, λέγοντας ότι υπεύθυνος για τη διακοπή ρεύματος ήταν ο ΑΔΜΗΕ, τον οποίο χαρακτήρισε κυβερνητικό παραμάγαζο με golden boys που αμείβονται με μισθούς των επτά χιλιάδων ευρώ». Μάλιστα κατήγγειλε ότι περίπου 145 στελέχη έχουν εκδιωχθεί από τον Διαχειριστή επειδή δεν ήταν αρεστά στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και περίπου 25 δεν αξιοποιούνται. Ζήτησε επίσης από τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη που έχει την εποπτεία να απαντήσει αν γίνονται οι συντηρήσεις στα δίκτυα που γίνονταν στο παρελθόν.

Με ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος ενεργειακής πολιτικής της ΛΑΕ σημειώνει ότι το σοβαρό μπλακάουτ της περασμένης Τετάρτης επιβεβαιώνει ότι η ιδιωτικοποίηση και η διάσπαση της ΔΕΗ, οδηγεί τη ΔΕΗ, τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ στη διάλυση, με τραγικές συνέπειες για την κοινωνία.