Χρήματα από την κύρια ενασχόλησή του, τον κινηματογράφο, είχε να δει από το 2016, όταν αμείφθηκε για την ταινία το «Παιχνίδι του χρήματος». Γι’ αυτό και στη λίστα του περιοδικού «Forbes», που άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει, ο Τζoρτζ Κλούνι μπήκε μέσω μιας άλλης δραστηριότητάς του.

Σύμφωνα με το περιοδικό, το συνολικό εισόδημα του χολιγουντιανού σταρ από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι τον Ιούνιο του 2018 ανήλθε σε 239 εκατομμύρια δολάρια, το μεγαλύτερο κατά την 35ετή πορεία του στη βιομηχανία του θεάματος. Η εκτόξευσή του στην κορυφή οφείλεται, όμως, στην πώληση της εταιρείας παραγωγής τεκίλας Casamigos («Το σπίτι των φίλων»), όπου ο Κλούνι ήταν συνιδρυτής με τους Ραντ Γκέρμπερ και Μάικλ Μέλντμαν. Η Casamigos πωλήθηκε έναντι 700 εκατομμυρίων δολαρίων τον περσινό Ιούνιο στη βρετανική εταιρεία Diageo, ενώ μέρος του συμβολαίου άφηνε περιθώριο για άλλες 300.000 σε βάθος δεκαετίας, αν οι πωλήσεις αποφέρουν κέρδος. «Εάν μας ρωτούσατε πριν από τέσσερα χρόνια εάν θεωρούσαμε ότι έχουμε μια εταιρεία ενός δισ. δολαρίων, δεν νομίζω ότι θα απαντούσαμε “ναι”» είχε δηλώσει τότε ο 57χρονος σταρ και πατέρας δύο παιδιών. Δεν είναι η πρώτη του επαφή με τη βιομηχανία των τροφίμων και των ποτών, αφού ο Κλούνι είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της διαφημιστικής καμπάνιας της Nespresso.

Μια θέση πιο κάτω στη λίστα του «Forbes», η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, βρίσκεται ο Ντουέιν Τζόνσον (ο γνωστός «The Rock») με 124 εκατομμυρία δολάρια, ποσό που κέρδισε ως αμοιβή για την ταινία «Jumanji: Καλώς ήρθατε στη Ζούγκλα». Η τρίτη θέση ανήκει στον πρωταγωνιστή του «Iron Man» Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ο οποίος εμφανίστηκε στο μπλοκμπάστερ «Εκδικητές: ο πόλεμος της αιωνιότητας». Σύμφωνα με τη λίστα κατάταξης ο χολιγουτιανός αστέρας κατάφερε να εισπράξει 81 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Κρις Χέμσγουορθ, με 64,5 εκατομμύρια δολάρια που κέρδισε από την ίδια ταινία ως Θωρ, πέρασε στην τέταρτη θέση.

Ακολουθούν ο Τζάκι Τσαν (45,5 εκατ.), ο Γουίλ Σμιθ (42 εκατ.), ο Ινδοκαναδός Ακσέι Κουμάρ του Μπόλιγουντ, ο Αντμα Σάντλερ (39,5 εκατ.), ο Κρις Εβανς (επίσης για τους «Εκδικητές» με 34 εκατ.) και ο ινδός σουπερστάρ Σάλμαν Καν (33,5 εκατ.). Φέτος δεν κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη δεκάδα ο Βιν Ντίζελ.

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Οι 10 ηθοποιοί κέρδισαν συνολικά 784 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η αντίστοιχη δεκάδα των γυναικών για την ίδια περίοδο φτάνει τα 186 εκατομμύρια δολάρια. Από αυτά, τα 40,6 εκατ. δολάρια ανήκουν στη Σκάρλετ Τζοχάνσον, η οποία ηγείται της λίστας των πιο ακριβοπληρωμένων γυναικών. Ακολουθεί η Αντζελίνα Τζολί με 28 εκατ. δολάρια και η Τζένιφερ Ανιστον με 19,5 εκατ. δολάρια. Η μεγάλη απόσταση των αμοιβών μεταξύ αντρών και γυναικών αποδεικνύει ότι οι ταινίες δράσεις με υπερήρωες που φέρνουν τα περισσότερα έσοδα είναι «αντρική υπόθεση». Παρεμπιπτόντως, η λίστα που κατάρτισε το «Forbes» είναι βασισμένη στα έσοδα που είχαν οι χολιγουτιανοί σταρ πριν από τη φορολόγησή τους. Τα στοιχεία συνέλεξαν από τη Nielsen, την κινηματογραφική βάση δεδομένων IMDB, από τους ίδιους τους ηθοποιούς και από συνεντεύξεις ειδικών που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία του θεάματος.