Δεν πρέπει να έχει συμβεί ξανά, αλλά προφανώς για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Κάπως έτσι: Σε δύο διαδοχικούς εκτός έδρας προκριματικούς Τσάμπιονς Λιγκ, οι ελληνικές ομάδες είδαν τον αντίπαλό τους να μένει με παίκτη λιγότερο από το πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ στη Μόσχα με τη Σπαρτάκ (33′) σε ματς «όλα ή τίποτα», η ΑΕΚ στη Βουδαπέστη με τη Βίντι (22′). Και τις δύο φορές μάλιστα αυτό συνέβη με απευθείας κόκκινη κάρτα σε επιθετικό και όχι κάποιον άτσαλο αμυντικό που δεν μέτρησε καλά τα βήματά του και υπέπεσε στην παράβαση.

Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ οι Ρώσοι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν ποτέ αυτή τη διαφορά στο αριθμητικό μειονέκτημα, σε αυτή της ΑΕΚ μέχρι να ακολουθήσει τον Χούζτι ο Μπακασέτας (55′) η πρωταθλήτρια είχε προλάβει να κάνει τη δουλειά και επί της ουσίας να αγκαλιάσει την πρόκρισή της στους ομίλους.

Δεν είναι κακό να σου κλείσει το μάτι η τύχη, πόσω μάλλον σε αυτό το επίπεδο. Και προφανώς δεν θα είναι κακό έπειτα από αρκετά χρόνια να δούμε δύο ελληνικές ομάδες στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διοργάνωσης. Στα αστέρια και τη μεγάλη οικονομική επιφάνεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Μακάρι, διότι ο ανταγωνισμός μόνο βελτίωση φέρνει.

Εκεί όπου η 7η στο ranking της UEFA Πορτογαλία (αν ο ΠΑΟΚ αποκλείσει την Μπενφίκα) θα έχει μία εκπρόσωπο, όπως η 8η Ουκρανία, το 9ο Βέλγιο και η 10η Τουρκία. Εμείς είμαστε στη 14η θέση και (παραδόξως κανείς δεν λέει πως) θα ήμασταν πολύ πιο κάτω αν ο Ολυμπιακός δεν πάλευε μόνος του εδώ και χρόνια να κρατήσει την ειδική βαθμολογία της Ελλάδας σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο. Την ειδική βαθμολογία που ξαφνικά τώρα την ανακάλυψαν και οι υπόλοιποι. Κάποιοι εξ αυτών με ένα παράξενο αφήγημα, το οποίο εμπλέκει σε όλο αυτό την περίφημη εξυγίανση που πέρυσι διέλυσε το πρωτάθλημα.

Κάθε χρόνο η Ελλάδα επιχειρεί με δύο ομάδες στην κορυφαία διοργάνωση. Κάθε χρόνο όμως κάποιος μένει απ’ έξω. Ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, που συνήθως συμπλήρωναν το ζευγάρι με τον Ολυμπιακό. Την ομάδα που με τις επιτυχίες της τα τελευταία χρόνια κράτησε αυτά τα δύο εισιτήρια.

Τώρα, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι κοντά. Αν τα καταφέρουν και οι δύο θα έχει πολύ ενδιαφέρον μια συνέντευξη του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος ως γνωστόν από πέρυσι έχει ανακηρύξει τον Δικέφαλο του Βορρά πρωταθλητή, καθώς «έχουμε τρεις παραπάνω βαθμούς και ένα ματς λιγότερο». Τότε η Ελλάδα δεν θα έχει απλά δύο ομάδες στο πόλεμο των Αστρων, αλλά σε πανευρωπαϊκή αποκλειστικότητα δύο πρωταθλήτριες στον θεσμό των πρωταθλητών!