«Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος» ορίζει ο Μωσαϊκός νόμος τον οποίο επιβεβαίωσε χθες ο Ιωάννης Παπαπέτρου, απαντώντας στον Δημήτρη Αγραβάνη!

Πόθεν προέκυψε η αντιπαράθεση; Στις 5 Αυγούστου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φως των Σπορ», ο φόργουορντ του Ολυμπιακού είχε πει τα εξής: «Η συμπεριφορά του Ιωάννη ήταν το λιγότερο απαράδεκτη. Ο καθένας μπορεί να πάει όπου θέλει, όμως πιστεύω ότι θα πρέπει να φέρεται αντρίκεια, ειδικά σε μία ομάδα που τον έχει στηρίξει πιο πολύ από κάθε άλλο παίκτη τα τελευταία χρόνια».

Επειτα από 18 ημέρες, λοιπόν, στο πλαίσιο της πρώτης ανοικτής προπόνησης του Παναθηναϊκού, ο συνομήλικος, ομογάλακτός του στις εθνικές ομάδες και πρώην συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό έδωσε τη δική του απάντηση: «Δεν υπάρχει λόγος να απαντάμε ο ένας στον άλλον. Δουλειά μας είναι να παίζουμε μπάσκετ και όχι να μιλάμε. Τώρα το τι πιστεύει ο καθένας είναι άλλη ιστορία. O καθένας έχει το δικό του μορφωτικό επίπεδο. Εγώ έχω μεγαλώσει με διαφορετικές αρχές»!

Ακολούθησε η τρίτη πράξη του δημόσιου ξεκατινιάσματος με τον Αγραβάνη να αναρτά στο Instagram μια φράση του Αλ Πατσίνο στην ταινία «Ο σημαδεμένος». Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού έγραψε «Every dog has his day», που σημαίνει «κάθε σκύλος έχει τη δική του μέρα» και πρόκειται για αμερικανικό ειρωνικό και μειωτικό ιδιωματισμό.

Σε αντίθεση με τον Αγραβάνη, πάντως, ο Παπαπέτρου διατράνωσε τη σχέση του με τον κολλητό του Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος είχε φροντίσει να καλλιεργήσει δημοσίως το έδαφος στη Media Day του Ολυμπιακού. «Εννοείται πως είμαστε φίλοι δεν αλλάζουν αυτά».

Την ίδια στιγμή ο Τσάβι Πασκουάλ ευχαριστούσε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τη στήριξη που παρέχει στην ομάδα και τόνιζε τη συνηθισμένη πεποίθησή του: «Κάθε χρόνο στην εκκίνηση της σεζόν θεωρώ ότι έχω την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και το ίδιο ισχύει και φέτος. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που έχει πάντα στόχο το Final 4 και θα κάνουμε τα πάντα για να τον πετύχουμε». Ο Νικ Καλάθης χαρακτήρισε εύκολη την απόφασή του να παραμείνει και ως ηγέτης της ομάδας έδωσε το δικό του στίγμα. «Εχουμε ένα γεμάτο και υποτιμημένο ρόστερ, με παίκτες που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία. Απολαμβάνω το γεγονός ότι είμαι ο αρχηγός πάνω στο παρκέ και μου αρέσει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και να βοηθώ όλους τους συμπαίκτες μου».

Επιστρέφοντας στο (γνώριμό του από τη διετία 2012-2014) ΟΑΚΑ, ο Στεφάν Λάσμε υπήρξε ειλικρινής σε κυνικό βαθμό: «Δεν περίμενα ότι θα γυρίσω. Υπήρχε μεγάλη πίεση όταν ήμουν εδώ και δεν είναι ιδανικό να γυρίζεις σε τέτοιες συνθήκες, αλλά μίλησα με τον πρόεδρο, τον Καλάθη και τον Γκιστ και μου άρεσε το πλάνο. Οταν είχα το συμβόλαιο στα χέρια μου τηλεφώνησα στον Γκιστ, τον ρώτησα “να έρθω;” κι αυτός μου απάντησε “τελείωνε κι έλα”».