Τα έχει κατά καιρούς βάλει με όσους δεν πιστεύουν στην εταιρεία του, την Tesla, ή όσους προσπάθησαν να κερδοσκοπήσουν με τις μετοχές της. Τα έχει βάλει με αναλυτές επενδυτικών οίκων αναφορικά με τα επενδυτικά του πλάνα. Εχει προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσαν καθυστέρηση στην παραγωγή του μοντέλου Model 3 της εταιρείας. Τώρα δίνει μια ακόμη μάχη, τη μεγαλύτερη ίσως, απέναντι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και όσους έχουν αρχίσει να έχουν αμφιβολίες για τις ηγετικές του ικανότητες.

Τα νέα αυτά προβλήματα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες, όταν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι εξετάζει να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο καταβάλλοντας 420 δολάρια για καθεμία μετοχή της. Ανέφερε επίσης ότι η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. Η κίνηση αυτή, που δεν είχε καμία προειδοποίηση, προκάλεσε έκπληξη και έντονες διακυμάνσεις στις τιμές των μετοχών της εταιρείας. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ παρενέβη αμέσως και ξεκίνησε έρευνα, καλώντας να καταθέσουν στελέχη της εταιρείας.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια έντονα φορτισμένη συναισθηματικά συνέντευξη που παραχώρησε στους «Νιου Γιορκ Τάιμς», όπου ο Μασκ παρουσίασε δύο πρόσωπα. Αυτό του αποφασισμένου επιχειρηματία που προσπαθεί να πετύχει τους στόχους του, αλλά και αυτό του ανθρώπου που για να πετύχει επαγγελματικά έχει κάνει πολλές παραχωρήσεις. Στη συνέντευξη παραδέχθηκε ότι σχεδόν έχασε τον γάμο του αδελφού του φέτος το καλοκαίρι και ότι πέρασε τα γενέθλιά του στα γραφεία της Tesla, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να πετύχει τους στόχους για αύξηση της παραγωγής του Model 3.

Στο παρελθόν ο Μασκ έχει πει ότι έχει φτάσει να εργάζεται ακόμη και 120 ώρες την εβδομάδα, ότι υπάρχουν φορές που δεν προλαβαίνει να απαντήσει σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σε τηλεφωνήματα και ότι έχει κοιμηθεί πολλές φορές στο πάτωμα του εργοστασίου της εταιρείας. Οταν ερωτήθηκε από τους «Νιου Γιορκ Τάιμς» εάν όλα αυτά έχουν επηρεάσει την υγεία του, παραδέχθηκε ότι οι φίλοι του έχουν αρχίσει να ανησυχούν. Επίσης είπε ότι μερικές φορές για να κοιμηθεί αναγκάζεται να πάρει το φάρμακο Ambien.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ… ΒΟΗΘΟ. Πλέον η Tesla έχει ξεκινήσει προσπάθειες να βρεθεί ένα στέλεχος που θα είναι το δεξί χέρι του Μασκ, το οποίο θα αναλάβει να πάρει ένα μεγάλο βάρος πάνω από τους ώμους του. Ορισμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Tesla έχουν επίσης εκφράσει ανησυχία όχι μόνο για τον φόρτο εργασίας του Μασκ, αλλά και για το γεγονός ότι παίρνει το φάρμακο αυτό, ανέφεραν δύο πηγές στους «Νιου Γιορκ Τάιμς». Τα γενικότερα ερωτήματα δημιουργήθηκαν όταν ορισμένα στελέχη άρχισαν να αναρωτιούνται σε ποια συναισθηματική κατάσταση βρισκόταν ο Μασκ όταν έκανε το επίμαχο tweet.

Ο Μασκ δηλώνει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει τον διπλό ρόλο του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου που έχει στην Tesla. Δεν παρέλειψε όμως να αναφέρει ότι εάν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα από αυτόν, τότε μπορεί να του παραδώσει αμέσως τα ηνία. Ο Ιλον Μασκ βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο της προσοχής, δίνοντας μάχη για να συνεχίσει να είναι στην κορυφή τόσο προσωπικά όσο και επιχειρηματικά.