ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ
Μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας Ροχίνγκια της Μιανμάρ περνούν τα σύνορα του Μπανγκλαντές, τον Οκτώβριο του 2017, εξαιτίας της σύγκρουσης ανταρτών της φυλής τους με κυβερνητικές δυνάμεις. Από τη δεκαετία του 1970, βίαιες καταστολές στην επαρχία Ρακίν, όπου ζούσε η μειονότητα, ανάγκασαν εκατοντάδες χιλιάδες Ροχίνγκια να γίνουν πρόσφυγες στο Μπανγκλαντές, στη Μαλαισία, στην Ταϊλάνδη και σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Οπως και η Πόλα Μπρονστάιν (φωτογραφία επάνω) έτσι και ο Κέβιν Φρέιερ αποτυπώνει την έξοδο των Ροχίνγκια κατά εκατοντάδες χιλιάδες, το φθινόπωρο του 2017, από τη Μιανμάρ προς το Μπανγκλαντές. Στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο δεκάδες από αυτούς αναγκάζονται να διασχίσουν τον ποταμό Ναφ.
ΒΟΛΙΒΙΑ
Ανθρακωρύχοι στο Ποτόσι μεταφέρουν ομοίωμα της Παρθένου Μαρίας στην είσοδο του ανθρακωρυχείου για το καρναβάλι της επόμενης ημέρας. Τα αγάλματα και οι σταυροί που τοποθετούνται τελετουργικά ορίζουν, σύμφωνα με τους πιστούς, τα σύνορα του πάνω και του κάτω κόσμου.
ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Ο Σαΐντ Αμπού Ασερ και η Φαλαστίν «διακόπτουν» το ζοφερό κλίμα στη Λωρίδα της Γάζας με την τελετή του γάμου τους, εν μέσω πυροτεχνημάτων. Αντίστοιχες τελετές παρέχουν τη μοναδική ίσως αφορμή για να βρεθούν μαζί οι κάτοικοι της χειμαζόμενης περιοχής σε μια «προσομοίωση»
κοινωνικής ζωής.
Η αντίθετη όψη της ίδιας πραγματικότητας στη Λωρίδα της Γάζας: Παλαιστίνιος ρίχνει πέτρες εναντίον ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη συνοριακή γραμμή Γάζας – Ισραήλ, τον Απρίλιο του 2018. Εικόνες όπως αυτή συνοδεύουν ενίοτε τη στερεοτυπική έκφραση περί «Δαβίδ και Γολιάθ» στα διεθνή μέσα.
ΚΙΝΑ
Εργαζόμενες και εργαζόμενοι σε μονάδα επεξεργασίας πουλερικών στην τεχνητή πόλη Γιανγκτσού, που τροφοδοτεί την κινεζική ενδοχώρα με τη μεγάλη παραγωγή της.
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Το πραγματικό της όνομα είναι Αντζελίνα και το όνομα που χρησιμοποιεί στον πόλεμο Ολγα. Εχοντας γλιτώσει από απόπειρα βιασμού του πατριού της στα 11 και διωγμένη από τη μητέρα της, η γυναίκα μπήκε στις τάξεις των ανταρτών FARC, όπου «βρήκε μια οικογένεια». Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις μαχητριών που απέκτησαν παιδί κατά τη διάρκεια της ένοπλης δράσης τους.
ΙΡΑΚ
Κάτοικος της πόλης Κεγιαράχ στο Βόρειο Ιράκ στέκεται στο μέσο μεγάλου νεκροταφείου παρατηρώντας την καταστροφή. Οταν η πόλη έπεσε στον έλεγχο του ISIS το 2014, οι ισλαμιστές κατέστρεψαν όλους τους τάφους, καθώς θεωρήθηκαν «μη ισλαμικοί». Ο φανατισμός των ερειπίων.
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Η φωτογραφία που κέρδισε το βραβείο World Press Photo of the Year: ο 28χρονος Χοσέ Βίκτορ Σαλαζάρ Μπάλτσα την ώρα που τυλίγεται στις φλόγες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και κυβερνητικών δυνάμεων του Μαδούρο.
ΝΤΑΚΑ
Απορρίμματα από εργοστάσια επεξεργασίας ενδυμάτων έχουν διακόψει τη ροή του ποταμού Μπουριγκάνγκα στην περιοχή Κερανιγκάνι της Ντάκα.
ΜΠΕΛΦΑΣΤ
Στιγμιότυπο από τα επεισόδια που ξέσπασαν στο Μπέλφαστ, 7 Μαΐου 1981, μετά τον θάνατο του Μπόμπι Σαντς, μέλους του Προσωρινού Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού που πέθανε κατά τη διάρκεια απεργίας πείνας ενώ ήταν φυλακισμένος. Από το αφιέρωμα στον γάλλο φωτογράφο Ιάν Μορβάν μέσα από την ενότητα «Bobby Sands, Belfast, May 1981».