Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για τη δράση των τριών δραστών της δολοφονίας του 25χρονου Νικόλα, στο γκέτο της παρανομίας στου Φιλοπάππου. Από την αστυνομική έρευνα που συνεχίζεται, προέκυψε ότι η επικίνδυνη συμμορία των αλλοδαπών έστηνε παγίδες στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης κυρίως σε τουρίστες και είχε διαπράξει τουλάχιστον άλλες 10 ληστείες. Συνήθως επιτίθεντο με μαχαίρι για να αρπάξουν ό,τι είχαν πάνω τους τα θύματά τους και το μοιραίο δεν άργησε να έρθει.

Οι τρεις συλληφθέντες κακοποιοί – δύο Πακιστανοί ηλικίας 17 και 28 χρόνων και ένας 25χρονος Ιρακινός – θα βρεθούν και σήμερα αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή. Εις βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και σύσταση συμμορίας.

Πέντε ημέρες πριν από τη δολοφονία του Νικόλα, οι δράστες όπως προέκυψε, είχαν επιτεθεί σε δύο γερμανίδες τουρίστριες. Στο ίδιο ακριβώς σημείο, στον βράχο όπου βρίσκονταν το μοιραίο βράδυ ο Νίκος και η 23χρονη πορτογαλέζα φίλη του. Οι ρόλοι των μελών της συμμορίας φαίνεται ότι ήταν κατανεμημένοι όταν περικύκλωναν και επιτίθεντο στα θύματά τους.

Οι δύο Γερμανίδες. Με μεθοδικές κινήσεις-καρμπόν τα μέλη της συμμορίας στόχευσαν τις δύο Γερμανίδες. Ο 17χρονος τράβηξε με δύναμη την τσάντα της μιας κοπέλας, ο 25χρονος Ιρακινός της επιτέθηκε και την ακινητοποίησε, ενώ ο τρίτος συνεργός τους κρατούσε «τσίλιες» επιτηρώντας τον γύρω χώρο.

Η άλλη κοπέλα αντέδρασε, σήκωσε τη φωτογραφική της μηχανή και άρχισε να φωτογραφίζει με σκοπό να φοβηθούν οι δράστες από τα φλας και να φύγουν. Σημαντικότατη για τις αστυνομικές έρευνες στην εξιχνίαση της δολοφονίας του 25χρονου ήταν και η συμβολή της φίλης του Νικόλα.

Παρά τον κλονισμό που υπέστη, μάζεψε τη σακούλα των δραστών την οποία βρήκε πεταμένη δίπλα σε σπασμένα μπουκάλια και την παρέδωσε στην Αστυνομία. Από τη συγκεκριμένη σακούλα περισυνελέγη πολύτιμο υλικό για τις έρευνες εφόσον είχε το αποτύπωμά τους. Και οι τρεις δράστες ήταν σεσημασμένοι για διαφορετικούς λόγους. Ο 17χρονος για μία ληστεία στον δρόμο για την οποία αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, να δίνει δηλαδή το «παρών» σε Αστυνομικό Τμήμα αν και ήταν αγνώστου διαμονής! Ο 25χρονος Ιρακινός είχε κατηγορηθεί για κλοπή και ο τρίτος συνεργός τους για παράνομη είσοδο στη χώρα.