Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, συνολικά 252 άτομα, ζητούν τρεις φορείς για την κάλυψη εποχικών αναγκών. Ειδικότερα, ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, 215 γιατρών για τις ανάγκες της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ. Η διάρκεια των συμβάσεων είναι 8 μήνες. Οι προσληφθέντες θα κατανεμηθούν σε αρκετούς νομούς (Αττικής, Θεσσαλονίκης, Κορινθίας, Λέσβου, Χίου, Τρικάλων, Αργολίδας, Χανίων, Αιτωλοακαρνανίας, Κυκλάδων, Μεσσηνίας, Εβρου, Αχαΐας, Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Ηλείας, Κοζάνης, Λασιθίου, καθώς και Λάρισας).

Οι ειδικότητες, τις οποίες ζητά ο ΕΟΠΥΥ, είναι: φαρμακοποιοί, αγγειοχειρουργοί, ακτινοθεραπευτές, ογκολόγοι, γαστρεντερολόγοι, γενικοί γιατροί, ενδοκρινολόγοι, καρδιολόγοι, ορθοπεδικοί, γυναικολόγοι, νευρολόγοι, νεφρολόγοι, ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, παθολόγοι, παιδίατροι, παιδοψυχίατροι, πλαστικοί χειρουργοί, πνευμονολόγοι, γιατροί φυσικής αποκατάστασης, χειρουργοί, χειρουργοί θώρακος, παιδοχειρουργοί, ψυχίατροι και ωτορινολαρυγγολόγοι.

Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ. 6 και να την υποβάλουν μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως (ή με εξουσιοδότηση) είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Αποστόλου Παύλου 12, Μαρούσι, ΤΚ 151 23, απευθύνοντάς την στη Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης, Τμήμα Διαχείρισης, Ανάπτυξης και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Ανθρώπινου Δυναμικού (τηλ. 210-6871.719, 210-6871.717, 210-6871.774).

Εννέα άτομα ιατρικό προσωπικό, διαφόρων ειδικοτήτων, προτίθεται να προσλάβει ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ο ΟΚΑΝΑ, για την κάλυψη των αναγκών του σε προσωπικό ζητά ψυχιάτρους ή γενικούς γιατρούς ή παθολόγους. Η κατανομή των θέσεων, μάλιστα, θα γίνει ως εξής:

– 4 θέσεις στην Αττική

– 1 θέση στη Ροδόπη (Κομοτηνή)

– 1 θέση στην Αχαΐα

– 1 θέση στη Μεσσηνία (Καλαμάτα)

– 1 θέση στην Καβάλα

– 1 θέση στο Ρέθυμνο

Οι προσληφθέντες γιατροί θα εργάζονται με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους και για χρονικό διάστημα ενός έτους. Οι υποψήφιοι καλούνται να αποστείλουν την αίτηση μόνο με συστημένη επιστολή στον ΟΚΑΝΑ στη διεύθυνση: Αβέρωφ 21, 104 33, Αθήνα όπου θα αναγράφουν την ειδικότητα αλλά και την πόλη για την οποία υποβάλλουν αίτηση.

Στη λίστα με τα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, την οποία μπορούν να εκτυπώσουν από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.okana.gr. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 17 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, συνολικά 28 γιατρούς και επαγγελματίες υγείας, 11 ειδικοτήτων,  προσλαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων για την περαιτέρω ενίσχυση των έξι δημοτικών του ιατρείων.

Ειδικότερα, πρόκειται να προσληφθούν: 4 γενικοί ιατροί, 2 παθολόγοι, 2 ψυχίατροι, 3 παιδίατροι, 3 μαιευτήρες – γυναικολόγοι, 2 καρδιολόγοι, 2 Ψυχολόγοι, 1 δερματολόγοι- αφροδισιολόγοι, 2 ορθοπεδικοί, 1 οφθαλμίατρο, 2 φυσικοθεραπευτές2 μαίες – μαιευτές, 2 νοσηλευτές/ τριες.

Πληροφορίες για τις προσλήψεις στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων (www.cityofathens.gr) ενώ η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 31 Αυγούστου.