Κεντρικό πρόσωπο σε σειρά ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για δύο αιματηρές επιθέσεις, και όχι μόνο, είχε βρεθεί την τελευταία τετραετία ο επιχειρηματίας Αριστείδης (Αρης) Φλώρος που είχε καταδικαστεί για το «σκάνδαλο Energa».

Αφετηρία αυτών των ερευνών ήταν ο τραυματισμός του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου σε «ενέδρα» δύο ατόμων στην οδό Φειδίου στην Πεντέλη, στις 3 Νοεμβρίου 2014. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, οι άγνωστοι του άρπαξαν τσάντα που περιείχε 30.000 ευρώ και ύστερα τον πυροβόλησαν στο πρόσωπο. Ο νομικός τραυματίστηκε σοβαρά, όμως διέφυγε τον κίνδυνο. Σε καταθέσεις του κατονόμασε ως εντολέα της επίθεσης εναντίον του τον Αρη Φλώρο. Ως κίνητρο παρουσιαζόταν ότι ο Αντωνόπουλος, που εκπροσωπούσε τα συμφέροντα του Δημοσίου, αρνήθηκε εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Αρχικά για την επίθεση αυτή κατηγορήθηκαν δύο Ρωσοπόντιοι από την περιοχή του Μενιδίου που αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Λίγες ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου στην Πεντέλη, η ΕΛ.ΑΣ. συνέδεσε μέσω δειγμάτων DNA τη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια με μια αιματηρή επίθεση σε μπαρ στο Μικρολίμανο με 14 νεαρούς θαμώνες τραυματίες. Ως βασικοί κατηγορούμενοι για το Μικρολίμανο είχαν συλληφθεί δύο αλβανοί ποινικοί που φέρεται να διεκπεραίωναν «συμβόλαια θανάτου». Πολλούς μήνες μετά τη σύλληψή τους οι αλβανοί ποινικοί ανέφεραν ότι εκτελούσαν «συμβόλαιο θανάτου» και ότι εντολέας τους ήταν ο Φλώρος. Μάλιστα, επικαλέστηκαν ότι υπήρχε σχετική συνάντησή  τους στην Κηφισιά. Την τελευταία διετία οι Αλβανοί ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από τον Φλώρο για να πληρωθούν για το «συμβόλαιο» εις βάρος του  Αντωνόπουλου, αλλά και για να αλλάξουν τις καταθέσεις εις βάρος του. Από την πλευρά του ο Φλώρος υποστήριζε ότι «ποτέ δεν είχε δώσει αυτή την εντολή, ότι δεν υπήρξε ποτέ αυτή η συνάντηση στην Κηφισιά και ότι πιθανόν κίνητρο της επίθεσης κατά του Αντωνόπουλου ήταν η ληστεία» καθώς και ότι δεχόταν «απειλές για τη ζωή του κι εντός των φυλακών».

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Στις 11 Οκτωβρίου 2017 δολοφονήθηκε στο γραφείο του στα Εξάρχεια ο 53χρονος ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος που ήταν ένας εκ των νομικών εκπροσώπων του Φλώρου. Δράστες της δολοφονίας αποκαλύφθηκε λίγους μήνες αργότερα ότι ήταν δύο αλβανοί κακοποιοί (σ.σ.: ο ένας διαφεύγει τη σύλληψη) που ήταν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., «απεσταλμένοι» των αλβανών κρατουμένων που συμμετείχαν στην επίθεση κατά του Αντωνόπουλου και ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στη διάρκεια της έρευνας για τη δολοφονία του 53χρονου υπήρξαν καταθέσεις άλλων νομικών ότι «ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε δεχθεί πιέσεις από γνωστούς δικηγόρους προκειμένου να καταβληθούν 2.000.000 ευρώ στους αλβανούς κακοποιούς που κατηγορούνται ότι τελικώς οργάνωσαν την εν ψυχρώ δολοφονία του». Κι αυτό φέρεται ότι έγινε προκειμένου ο δολοφονηθείς να πιέσει τον Αρη Φλώρο να καταβάλει τα χρήματα ή να υποδείξει πού βρίσκεται η κατοικία του κ.λπ. Χωρίς αυτή η καταγγελία να διερευνηθεί περαιτέρω.  Σημειώνεται ότι οι Αλβανοί που φέρεται ότι συμμετείχαν στις επιθέσεις κατά των δύο δικηγόρων έχουν κατηγορηθεί για αιματηρές επιθέσεις εναντίον άλλων κρατουμένων και ανάμεσα σε αυτούς κατά του ποινικού Μανώλη Καραγιάννη που δολοφονήθηκε προ διμήνου στο Παλαιό Φάληρο. Επιπλέον υπήρχαν υπόνοιες ότι συμμετείχαν στην επίθεση κατά του αναρχικού Νίκου Μαζιώτη στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά και ότι σχεδίαζαν αιματηρή απόδραση στη διάρκεια μεταγωγής  τους σε νοσοκομείο. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο ο Αρης Φλώρος είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη με αναστολή για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου.