Δεν έχει άδικο ο Σωτήρης Αντωνίου. Ο προπονητής της ΑΕΛ, που χθες με τους σφυγμούς στο κανονικό έπειτα από το «διπλό» της ΑΕΛ στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα (0-1) αρνήθηκε να βάλει ταβάνι στις φιλοδοξίες της ομάδας του. Το σκεπτικό του λιτό και κατανοητό. «Το πρωτάθλημα είναι δύο ταχυτήτων. Τρεις ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο και βάσει προγράμματος όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν την ίδια βάση. Από τις πρώτες αγωνιστικές θα ξεκαθαρίσει πώς θα εξελιχθεί. Ποιες ομάδες θα διεκδικήσουν έξοδο στην Ευρώπη και ποιες θα κινδυνεύσουν». Οντως κάπως έτσι αναμένεται να κυλήσει κάτω από τον Ολυμπιακό και τους Δικέφαλους. Δίχως σενάριο σε μια Λίγκα όπου οι διαφορές είναι μικρές και τα… μικρά θα έχουν τη σημασία τους. Σημασία έχει πού θα γαντζωθείς και πώς θα το διαχειριστείς.

Για την ΑΕΛ, για παράδειγμα, αυτή η πρώτη νίκη της σεζόν, αυτό το τρίποντο που ήρθε από το πόδι του Ντέλετιτς (30′) ήταν το πρώτο στο Λεκανοπέδιο για το πρωτάθλημα από τον Απρίλιο του 2010 (Πανιώνιος – Λάρισα 0-3), οπότε καταλαβαίνει κανείς πόσο θα συνδράμει στην ψυχολογία μιας ομάδας που «τα τελευταία χρόνια πάλευε για την παραμονή της. Θέλουμε να επαναφέρουμε τη νοοτροπία του νικητή. Βάλαμε ένα πρώτο λιθαράκι» πρόσθεσε ο Αντωνίου, που μάλλον θα έμαθε ότι στη Ριζούπολη η Λάρισα είχε να νικήσει από το 1986 και να μη χάσει από το 1991! Από τις ισχυρότερες αρνητικές παραδόσεις στην ιστορία της αυτή που μόλις έσπασε. Ολα καλά λοιπόν για μια παραδοσιακή δύναμη της περιφέρειας, που αναζητεί την ταυτότητά της.

Και ο Απόλλωνας; Εδώ το πράγμα ήταν εξ αρχής μπερδεμένο καθώς υπήρχε πολλή κουβέντα για τον τεχνικό Βάλτερ Ισμαελ πριν από τη σέντρα του πρωταθλήματος. Πόσω μάλλον τώρα λοιπόν μετά το στραβό ξεκίνημα σε αποτέλεσμα, αλλά κυρίως σε εικόνα. Γιατί μια ήττα ακόμη και εντός έδρας αντέχεται, το να μην μπορείς να αλλάξεις δεύτερη πάσα όμως σε κάνει σίγουρα να νιώθεις μεγαλύτερη ανασφάλεια από ό,τι προβλέπεται έπειτα από τη μόλις 1η αγωνιστική. Ηδη ακούγονται πολλά και διάφορα σενάρια για τον πάγκο, με τον Μάκη Χάβο να κυκλοφορεί ως φαβορί για τον επόμενο και την ισπανική αγορά να μοιάζει μια επιπλέον δεξαμενή αναζήτησης. Η Ελαφρά Ταξιαρχία ήταν τόσο κακή σε αυτό το πρώτο δείγμα της, που μάλλον θα κάνει αυτή την εβδομάδα πολύ ενδιαφέρουσα γύρω από το ρεπορτάζ της, καθώς πέραν από το θέμα προπονητή που είναι υπαρκτό, υπάρχει πάντα και το μεταγραφικό παράθυρο ανοιχτό. Και είναι και το πρόγραμμα δύσκολο, καθώς έπειτα από αυτή την πρώτη ήττα υπάρχει το ταξίδι στη Λιβαδειά. Μια δεύτερη πολύ σημαντική αποστολή απέναντι σε έναν αντίπαλο της ίδιας λογικής. Ομάδα που θα ψάξει να βρει τον χώρο της στην πολυκατοικία της βαθμολογίας…

Εκτός έδρας δοκιμάζεται και η ΑΕΛ, που ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Αρη.

 

Απόλλωνας: Χουάντερσον, Κύργιας, Λούκιτς, Στάθης, Κοντοές, Ναδάλες, Γκονζάλες (58′ Πέδρο), Κονέ, Τομάς (68′ Οριουέλα), Εϊλερς (58′ Τριάδης), Χιλάλ.

Λάρισα: Κρίστινσον, Ντέλετιτς, Σαχίντι (46′ Γκοΐκοβιτς), Γρομητσάρης, Μόρας (29′ Γκόλιας), Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μιροσάβλιεβιτς, Κούνιτς, Πίτι, Μόρσι (68′ Καρανίκας).