Τόσος σαματάς που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες για το πώς θα διασωθεί ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, δεν είχε γίνει ούτε για τον στρατιώτη Ράιαν στην ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ!

Ο Τομ Χανκς, στον ρόλο του λοχαγού Μίλερ, εν τέλει διέσωσε τον Ράιαν στη Νορμανδία και τώρα ο κλήρος πέφτει στον Χρήστο Σερέλη, ο οποίος αντιμετωπίζει την ίδια πρόκληση: οι Λαυριώτες στρατολόγησαν τον διεθνή φόργουορντ που αποδεσμεύθηκε από τον Παναθηναϊκό και – όπως ο συνονόματός του ηθοποιός στο σίριαλ του Mega – θα επιδιώξει να εκπληρώσει το δικό του κάρμα.

Ο ξανθομάλλης φόργουορντ που γεννήθηκε (στις 6 Ιανουαρίου του 1997) πέντε μήνες προτού αρχίσουν τα γυρίσματα του «Saving Private Ryan» υπέγραψε διετές συμβόλαιο στο Λαύριο και την Πέμπτη ο Σερέλης τον καλωσόρισε στα Γιάννινα. Τι του είπε; Τίποτε, και ο ίδιος εξηγεί τον λόγο: «Τον χαιρέτησα και δεν ήθελα να τον φουντώσω ακόμη περισσότερο, διότι όλες αυτές τις μέρες είπαν και έγραψαν πολλοί άνθρωποι πολλά πράγματα. Δεν θα ήθελα με τίποτε να βρισκόμουν στη θέση του και να τρώω τέτοια πίεση και απλώς τον ορμήνεψα να χαλαρώσει, να δώσει τον καλύτερο εαυτό του στην προπόνηση και να αφήσει τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους» εξηγεί ο επί 15 συναπτές σεζόν προπονητής των Λαυριωτών.

Μετά το Αιγάλεω, όπου μυήθηκε στο μπάσκετ, τον Παναθηναϊκό, στον οποίο μεταγράφηκε θορυβωδώς (χάρη στην επιμονή του Αργύρη Πεδουλάκη) το 2012 και την περσινή σεζόν στον ΠΑΟΚ, ο άλλοτε αρχηγός των χρυσοφόρων εθνικών ομάδων εφήβων και νέων θα επιδιώξει στο «μικρό Παρίσι» την αναγκαία επανεκκίνησή του.  «Είναι πολύ ελκυστικό, σε συνδυασμό και με τον εξελληνισμό της ομάδας μας, να δώσουμε στον Βασίλη την ευκαιρία του restart» τονίζει ο Σερέλης, ο οποίος είχε συναντηθεί με τον Χαραλαμπόπουλο στην Αθήνα και του ανέλυσε το πλάνο του γι’ αυτόν. «Θα τον βάλουμε στη θέση 3, νομίζω ότι σε αυτήν μπορεί να αποδώσει καλύτερα και να σταδιοδρομήσει, αλλά εφόσον χρειαστεί θα παίξει και ως τεσσάρι. Περισσότερο από αυτό όμως, μετράει το πώς θα αναδείξει και θα αναβαθμίσει το ταλέντο του με συνέχεια, συνέπεια και σταθερότητα. Τον πιστεύουμε πολύ και θα του δώσουμε τον χώρο και τον χρόνο ώστε να κάνει το βήμα προς τα εμπρός».

«Win-win»

Στο πλαίσιο μιας προσδόκιμης «win-win situation» το Λαύριο καλωσόρισε τον Χαραλαμπόπουλο μετά βαΐων και κλάδων και ο Σερέλης είναι σαφής! «Για εμάς είναι μια ιστορική μεταγραφή, διότι αφενός πρόκειται για έναν αθλητή με περγαμηνές και αφετέρου συμβάλλει στην ενδυνάμωση του ντόπιου κορμού μας. Σε μια εξ ορισμού δύσκολη και κρίσιμη σεζόν, λόγω της περσινής πορείας μας και της συμμετοχής μας στο FIBA Europe Cup, επιλέξαμε να πορευθούμε με έναν ξένο λιγότερο και να παίξουμε με δέκα Ελληνες, αποκτώντας τον Χαραλαμπόπουλο, τον Λούντζη, τον Μαστρογιαννόπουλο, τον Ερμείδη και τον Γκαβασιάδη. Δεν νιώθω άγχος λόγω της παρουσίας του Βασίλη, αυτό το έδιωξα από τη στιγμή που διαπιστώνω μετά χαράς ότι οι έλληνες παίκτες έρχονται στο Λαύριο πιστεύοντας ότι μαζί μας θα εξελίξουν την καριέρα τους».

Το δε μέλλον; Αδηλον ούτως ή άλλως. Ο Χαραλαμπόπουλος υπέγραψε διετές συμβόλαιο στο Λαύριο, με τον Ολυμπιακό να (μην κρύβει ότι θα) έχει στραμμένο το βλέμμα πάνω του με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το καλοκαίρι του 2019…