«Η Τσέλσι είναι προς πώληση», αποκαλύπτει η  εφημερίδα «Σάντεϊ Τάιμς» με εκτενή ρεπορτάζ στις αθλητικές και οικονομικές της σελίδες.
Επισήμως ο σύλλογος αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα αλλά πηγή πολύ κοντά στην ομάδα δήλωσε πως οι Μπλε δεν πωλούνται.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στελέχη της Τσέλσι ζήτησαν τη συνεργασία της επενδυτικής τράπεζας Raine Group, η οποία ειδικεύεται στον αθλητισμό, την τεχνολογία, τα μίντια και στις τηλεπικοινωνίες για να επιβλέπει στρατηγικές αναδιαρθρώσεις, όπως αγορές, πωλήσεις, συγχωνεύσεις.
Η εφημερίδα ωστόσο επισημαίνει πως στην περίπτωση της Τσέλσι πιθανότερη είναι η πώληση, όπως συνέβη με τη Μάντσεστερ Σίτι, όταν με τη βοήθεια της Raine Group  το 2015 πούλησε το 13% των μετοχών της σε κινέζους επενδυτές.
Η τράπεζα εκτιμά την αξία της Τσέλσι στα 2 δισ. στερλίνες (2,21 δισ. ευρώ). Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Αμπραμόβιτς αναζητεί νέους ιδιοκτήτες για την Τσέλσι ή επενδυτές για να πουλήσει ένα μέρος των μετοχών τις οποίες απέκτησε το 2003 έναντι 140 εκατ. στερλινών (περίπου 155 εκατ. ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία ευρώ/στερλίνα). Ο Ρόμαν Αμπραμόβιτς έχει ήδη απορρίψει πρόσφατα πρόταση του επενδυτικού ομίλου Silver Lake Partners για την πώληση μειοψηφικού πακέτου μετοχών της Τσέλσι. Τον Ιούνιο ήταν αρνητικός επίσης σε πρόταση του πλουσιότερου Βρετανού, του σερ Τζιμ Ράτκλιφ, ο οποίος προσέφερε για όλες τις μετοχές της Τσέλσι το ποσό των 2 δισ. στερλινών (περίπου 2,21 δισ. ευρώ). Η περιουσία του Ράτκλιφ, που είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας χημικών Ineos, εκτιμάται στα 21 δισ. στερλίνες (23,3 δισ. ευρώ).
Ο Τύπος εμφανίζεται διχασμένος στις εκτιμήσεις του για τις επόμενες κινήσεις του Αμπραμόβιτς. Η «Ιβνινγκ Στάνταρντ» πιστεύει πως ο Ρώσος αναζητεί συμμάχους, όπως αντίστοιχα έπραξε η Μάντσεστερ Σίτι, ενώ η «Ντέιλι Μέιλ» ερμηνεύει την απόρριψη από τον Αμπραμόβιτς της πρότασης του Ράτκλιφ ως μια στρατηγική κίνηση ώστε να ανεβάσει κι άλλο το ποσό και να ξεπεράσει κατά πολύ την προσφορά του βρετανού μεγιστάνα.
Η επένδυση
Οι κινήσεις του στην ομάδα ωστόσο δεν συνιστούν ιδιοκτήτη που βρίσκεται σε αποδρομή. Η Τσέλσι έδωσε 80 εκατ. ευρώ κάνοντας τον ισπανό τερματοφύλακα Κεπά τον ακριβότερο στον κόσμο. Κατάφερε να διατηρήσει στο ρόστερ της το μεγάλο της αστέρι Εντέν Αζάρ, που αποτελούσε στόχο της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ανανέωσε τη συνεργασία της με τον Γουίλιαν.
Τον Μάιο ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι παγώνουν τα σχέδια για την ανακατασκευή του Στάμφορντ Μπριτζ, ένα πρότζεκτ αξίας τουλάχιστον μισού δισ. στερλινών (550 εκατ. ευρώ) «λόγω του μη ευνοϊκού οικονομικού κλίματος». Ωστόσο η απόφαση  συνδέθηκε με τη μεγάλη καθυστέρηση της βρετανικής κυβέρνησης να παράσχει βίζα στον Αμπραμόβιτς, ο οποίος στο μεταξύ έλυσε το πρόβλημα παίρνοντας την ισραηλινή υπηκοότητα.
Η βίζα του ρώσου ιδιοκτήτη της Τσέλσι έληξε τον Απρίλιο με τον Αμπραμόβιτς να δηλώνει ότι αρνείται να επενδύσει τεράστια ποσά σε μια χώρα που του αρνείται βίζα. Στα 15 χρόνια που βρίσκεται η Τσέλσι στα χέρια του ρώσου μεγιστάνα ο Αμπραμόβιτς έχει επενδύσει στον σύλλογο 1,1 δισ. στερλίνες (περίπου 1,22 δισ. ευρώ), τα οποία μεταφράζονται σε 15 τίτλους, ανάμεσα στους οποίους είναι πέντε Πρέμιερ Λιγκ και ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Να υπογραμμιστεί ότι πριν από εννέα χρόνια ο Αμπραμόβιτς είχε μηνύσει τη «Σάντεϊ Τάιμς» για δυσφήμηση για ρεπορτάζ που ανέφερε πως ο Ρώσος αναζητεί τρόπους να πουλήσει την Τσέλσι.