Ενα χαμένο πέναλτι από τον Φορτούνη. Ενα ακόμη που… έχασαν μαζί διαιτητής και δεύτερος βοηθός μπροστά στα μάτια τους. Μια εκπληκτική εκτέλεση του Χασάν που σταμάτησε στο δοκάρι. Και ένας πορτιέρο απέναντι, που λες και χθες το βράδυ βάλθηκε να σταματήσει μόνος του τον Ολυμπιακό.

Οχι, τέλος καλό όλα καλά για τους Ερυθρόλευκους, που μπήκαν με το δεξί στο πρωτάθλημα (1-0). Με το δεξί του σεληνιασμένου Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου που συστημένα έστειλε την μπάλα από τα 35-40 μέτρα στα δίχτυα του Ντεβί Επασί στο 62′, σε μια εκτέλεση φάουλ από τις σπεσιαλιτέ του.

Οβίδα

Λάζος καλός όλα καλά λοιπόν για τους Πειραιώτες, που απρόσμενα βρέθηκαν σε… περιπέτεια κόντρα στους Βοιωτούς. Να έχεις 20 τελικές προσπάθειες και να μην σου κάνει η μπάλα το χατίρι ώστε να ξεμπερδέψεις μια ώρα αρχύτερα. Αυτό ήταν το σενάριο χθες το βράδυ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο δοκίμασαν με έναν σωρό τρόπους να τελειώσουν τη δουλειά. Και δεν ήταν οι εκτελέσεις κακές. Σε καμία περίπτωση. Πότε όμως ο… εξωγήινος Επασί και πότε κάποια εκατοστά επέβαλλαν να μένει το ματς σε μια παράξενη ισορροπία. Με ενδιαφέρον ώς την τελευταία στιγμή, καθώς όπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει το 1-0 δεν προσέφερε το παραμικρό δίχτυ ασφαλείας.

Μεταξύ μας πάντως σημειώστε κάτι ακόμη και ας μην του φαίνεται τέτοια εποχή πως έχει σημασία. Αυτό το «μηδέν» στο παθητικό. Πέρυσι οι Ερυθρόλευκοι στο πρωτάθλημα έχασαν εντός έδρας βαθμούς σε τέσσερις αναμετρήσεις. Στις ήττες από Ατρόμητο και ΑΕΚ αλλά και στις ισοπαλίες με Αστέρα και Παναθηναϊκό: Καμία εξ αυτών με 0-0. Μόλις έξι από τις δεκαπέντε εντός έδρας αναμετρήσεις ολοκληρώθηκαν πέρυσι για τον Ολυμπιακό δίχως παθητικό. Και χθες μπορεί για έναν σωρό από λόγους το γκολ να άργησε ή να μη ζευγάρωσε, αλλά όλα έγιναν δίχως την παραμικρή απειλή.

Να μετρήσουμε ευκαιρίες για τους Πειραιώτες, που παρουσιάστηκαν στο χορτάρι με μια αλλαγή σε κάθε γραμμή (Μεριά, Τοροσίδης, Πάρντο αντί Μιράντα, Μπουχαλάκη, Ποντένσε) σε σχέση με το ευρωπαϊκό κοστούμι που έραψαν με Λουκέρνη και Μπέρνλι; Γκερέρο (5′), Καμαρά (17′) στο πρώτο μέρος, που ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο ουσιαστικός όσο στο δεύτερο. Βεβαίως θα μπορούσε να είχε προηγηθεί πριν από την ανάπαυλα στα δύο οφθαλμοφανέστατα πέναλτι που προέκυψαν. Το ένα που έδωσε ο διαιτητής Κουμπαράκης αλλά που ο Επασί «ψάρεψε» τον εκτελεστή Φορτούνη (42′) και σε εκείνο που ούτε ο ρέφερι αλλά ούτε και ο δεύτερος βοηθός του Τζιώρτζιος είδαν. Μπροστά στα μάτια τους ο Ντιόγκο έκοψε με το χέρι τη σέντρα του Πάρντο στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους. «Παίζεται» όμως η εντολή του ρέφερι!

Παρέμβαση και Λάζαρος

Ο Μαρτίνς παρεμβαίνει άμεσα στην εικόνα. Εξω Τοροσίδης και Πάρντο, μέσα Μπουχαλάκης και Χασάν με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται μερικά λεπτά για να σταθεί και να συνηθίσει σε διάταξη 4-4-2 αλλά όταν παίρνει μπρος, ο Λεβαδειακός τον νιώθει για τα καλά. Ευκαιρίες δεν μετρούσαμε; Φοβερό πλασέ του Χασάν, βρίσκει την μπάλα ο Επασί και τη στέλνει δοκάρι και κόρνερ (59′). Ενα λεπτό μετά ο Αιγύπτιος που μπήκε φουριόζος επιχειρεί με τρομερό ψαλίδι να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρο, αλλά κάποια εκατοστά αφήνουν την προσπάθεια του ημιτελή. Το άγχος άρχισε να κάνει την εμφάνισή του στο Φάληρο. Πήρε την μπάλα ο Λάζαρος όμως στο μακρινό φάουλ που κέρδισαν οι Πειραιώτες. Την πήρε, τη ζύγισε και την… εκτόξευσε στα δίχτυα του Επασί. Από το… μάτι της βελόνας κατάφερε να την περάσει ο διεθνής εξτρέμ για το 1-0 και να καίει.

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν βαθιά ανάσα, αλλά δεν σταμάτησαν. Ηθελαν να τελειώσουν το ματς. Με τίποτα όμως δεν τους προέκυπτε. Ορίστε οι επόμενες ευκαιρίες: Δύο τετ α τετ του Γκερέρο (66′, 93′), το ένα από μαγική ασίστ του Χασάν. Σουτ ο Φορτούνης (68′), σουτ ο Καμαρά (76′), τρομερή λόμπα ο Γκερέρο (82′). Να μην μπορείς να δεις… εστία, να μετράς ευκαιρία και να σου πει κάποιος ότι αυτή η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με 1-0. Θα τον περάσεις για τρελό. Ή τέλος πάντων επηρεασμένο από την πανσέληνο. Ας είναι όμως. Η δουλειά έγινε. Επόμενη αποστολή η Μπέρνλι την Πέμπτη στην Αγγλία και έπειτα ο ΠΑΣ στο Φάληρο την Κυριακή. Η ερυθρόλευκη μηχανή δουλεύει καλά.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Τοροσίδης (46′ Μπουχαλάκης), Καμαρά, Χριστοδουλόπουλος, Πάρντο (46′ Χασάν), Φορτούνης (87′ Νάτχο), Γκερέρο.

Λεβαδειακός (Μάντζιος): Επασί, Ομο (71′ Καραχάλιος), Νανγκίς, Μαρκόφσκι, Ζησόπουλος, Γιακουμάκης, Τσαμπουρής, Ζορνταό, Κρνέτα (80′ Αντιλέχου), Μητρόπουλος, Σουμπίνιο.