Ηταν Απρίλιος του 2014, όταν ο Αρης έδινε τον τελευταίο του αγώνα στη Σούπερ Λίγκα με τα Γιάννινα. Τα οικονομικά προβλήματα σε συνδυασμό με την αγωνιστική ανυπαρξία είχαν προδικάσει τον υποβιβασμό πολύ καιρό πριν (μόλις τρεις νίκες σε 34 αγωνιστικές είχαν οι Κίτρινοι, οι δύο επί του Πανιωνίου και μία επί της Βέροιας εκτός έδρας).

Τεσσεράμισι χρόνια μετά, ήρθε η ώρα για τη μεγάλη επιστροφή και απόψε (21.30, ΕΡΤ1) στη Λαμία ο Αρης επανεμφανίζεται εκεί όπου ανήκει: στην κορυφαία κατηγορία.

«Είμαστε μια ομάδα που οφείλει να φιλοδοξεί, να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις. Ξεκινάμε το πρώτο μας παιχνίδι με όλο τον σεβασμό προς τη Λαμία, αλλά έχουμε πολλές πιθανότητες για νίκη. Είμαι πολύ αισιόδοξος, γιατί βλέπω την ομάδα να βελτιώνεται κάθε μέρα. Αυτή τη στιγμή είμαστε μια ομάδα που μπορεί και οφείλει να ανταγωνιστεί οποιονδήποτε αντίπαλο» τόνισε ο ισπανός τεχνικός του Αρη Πάκο Ερέρα.

Από την πλευρά τους στη Λαμία θέλουν να μπουν με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα έπειτα από μια σεζόν-όνειρο, όπου η ομάδα εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία και έφτασε και μέχρι τους 8 του Κυπέλλου αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό.

Ο Μπάμπης Τεννές θα έχει στη διάθεσή του και τον Χερόνιμο Μπαράλες, τον αργεντινό βασικό του φορ που είχε δεχθεί κόκκινη κάρτα στο τελευταίο φιλικό με τον Απόλλωνα. Απλά, σύμφωνα με τον ΚΑΠ, η κόκκινη επιφέρει αποκλεισμό από επίσημους αγώνες για τον παίκτη εάν την έχει δεχθεί σε διεθνές φιλικό παιχνίδι.

Στο μεταξύ, στην ομάδα της Φθιώτιδας εξετάζουν και την περίπτωση του 30χρονου νοτιοκορεάτη χαφ Λι Γιουν Χι ο οποίος έχει προταθεί.