Στην Πρέμιερ Λιγκ θυμήθηκαν το VAR! Και πώς ήταν δυνατόν να μη συμβεί αυτό, όταν μέτρησε γκολ που σημειώθηκε με τον αγκώνα! Το… θύμα μάλιστα ήταν ένας υπέρμαχος της χρήσης της τεχνολογίας, ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα.

Στο Μολινό λοιπόν, η Γουλβς προηγήθηκε με γκολ που σημείωσε ο Μπολί χρησιμοποιώντας και τον αγκώνα! Η Σίτι που είχε τρία δοκάρια (δύο ο Αγκουέρο και ένα ο Στέρλινγκ) κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Λαπόρτ, ωστόσο οι δύο χαμένοι βαθμοί εκνεύρισαν τον καταλανό τεχνικό.

«Δεν είναι δική μου δουλειά. Η Πρέμιερ Λιγκ θα πρέπει να αποφασίσει πότε θα χρησιμοποιήσει το VAR. Εγώ δεν δουλεύω στην Πρέμιερ Λιγκ», είπε ο τεχνικός της Σίτι όταν ρωτήθηκε για το γκολ του Μπολί.

Ο Γκουαρντιόλα ήταν υπέρ της χρήσης της τεχνολογίας και είχε εξοργιστεί με την απόφαση που πήρε η πλειοψηφία των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ, τον περασμένο Απρίλιο, να μη χρησιμοποιήσει το VAR αυτή τη σεζόν. Οι περισσότερες ομάδες είχαν ζητήσει να γίνουν περισσότερες δοκιμές στο σύστημα πριν αρχίσει η χρήση του. Ετσι, το VAR δοκιμάστηκε πέρυσι σε παιχνίδια του Κυπέλλου και του Λιγκ Καπ.

«Δεν είμαι διαιτητής και δεν θα γίνω ποτέ», απάντησε ο Γκουαρντιόλα όταν ρωτήθηκε αν ο Μάρτιν Ατκινσον μπορούσε να έχει ξεκάθαρη άποψη για τη φάση. Οι παίκτες της Σίτι, πάντως, είχαν παράπονα για ακόμα μία φάση όταν ο Νταβίντ Σίλβα ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα από τον Ρούμπεν Νέβες.

Αρσεναλ και Λίβερπουλ

Πρώτη νίκη για την Αρσεναλ (3-1 τη Γουέστ Χαμ) έπειτα από δύο συνεχόμενες ήττες, ωστόσο το θέμα συζήτησης ήταν η απουσία του Μεσούτ Οζίλ. Ο Ουνάι Εμερι κλήθηκε φυσικά να δώσει εξηγήσεις μετά το ματς, καθώς υπήρχαν φήμες για πρόβλημα στις σχέσεις τους: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Οζίλ. Ηταν ασθενής και ο γιατρός μπορεί να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες», απάντησε ο Εμερι.

Ο Σαλάχ σκόραρε, ο Αλισον είχε μία εντυπωσιακή επέμβαση στα τελευταία λεπτά και η Λίβερπουλ με το 1-0 επί της Μπράιτον στο Ανφιλντ πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της. «Εννέα πόντοι σε τρία ματς, μηδέν παθητικό, δεν υπάρχει τίποτα αρνητικό. Ωστόσο, αν δούμε τα παιχνίδια θα διαπιστώσουμε πως έχουμε ακόμα δουλειά μπροστά μας», είπε ο Γιούργκεν Κλοπ.