Ευρωπαϊκό τριήμερο, αρχής γενομένης απόψε στο ΟΑΚΑ. Με την ΑΕΚ να έχει την πρόκριση σχεδόν στην τσέπη της. Τον ΠΑΟΚ, τη ζόρικη δουλειά με την Μπενφίκα και τον Ολυμπιακό (μετά το 3-1 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης) τον πρώτο λόγο απέναντι στην Μπέρνλι. Ματς 25 εκατομμυρίων για τους δύο Δικεφάλους. Ειδικά γι’ αυτόν της Αθήνας, που πράγματι με αυτά τα λεφτά αλλάζει επίπεδο. Ο ΠΑΟΚ, σε ό,τι έχει να κάνει με το οικονομικό, είναι αυτάρκης. Δεν περιμένει τα λεφτά της UEFA. Αγωνιστικά, για αρχή της σεζόν και οι τρεις τα πάνε μια χαρά. Εξι επίσημα ματς ο ΠΑΟΚ αήττητος. Από τέσσερα ΑΕΚ – Ολυμπιακός, επίσης αήττητοι. Δεν θα το έλεγες και κάτι το σύνηθες Αύγουστο μήνα. Και οι τρεις πάνε με φόρα, έχουν θετική ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Στοιχεία που παίζουν σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο. Και οι τρεις έχουν φτάσει ένα βήμα πριν από την πηγή. Το αν θα πιουν νερό είναι περισσότερο στο δικό τους χέρι και λιγότερο των αντιπάλων.

Διαχείριση

Αυτό που καλείται να κάνει η ΑΕΚ με τη Βίντι είναι διαχείριση. Παίζει στην έδρα της, έχει το 2-1 του πρώτου ματς, έχει σαφώς καλύτερη ποιότητα ως ομάδα. Κι όταν λέμε να κάνει διαχείριση δεν εννοούμε να κάτσει πίσω. Λέμε να μπει στο γήπεδο, να κάνει το παιχνίδι της. Θα φανεί παράξενο αυτό, αλλά με βασικό στόχο να μη δεχθεί γκολ. Οσο οι Ούγγροι θα είναι στο μηδέν, κανένα πρόβλημα. Μόνο αν σκοράρουν θα έχουν ελπίδες. Ακόμα κι αν έχουν δεχθεί γκολ, αν κάνουν το 1-1, μπαίνουν στο κόλπο. Την ΑΕΚ επιθετικά δεν τη φοβάσαι. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα φτάσει στο γκολ. Ηδη στα τρία μέχρι τώρα παιχνίδια έχει σκοράρει πέντε φορές. Με τη Βίντι να είναι υποχρεωμένη να βγει μπροστά, η δουλειά της στο επιθετικό κομμάτι γίνεται ακόμα πιο εύκολη. Το θέμα είναι να κρατήσει το μηδέν πίσω. Να μη βγάλει τις αδυναμίες του πρώτου ματς, όταν οι δύο ομάδες έπαιξαν με δέκα.

Υπάρχει φαβορί

Ο ΠΑΟΚ καλείται να ξορκίσει την κατάρα τού (εκτός έδρας) 1-1. Δύο φορές είχε πάρει, με Σάλκε και Αγιαξ, σκορ πρόκρισης και τις δύο φορές αποκλείστηκε στην Τούμπα. Η ρεβάνς με την Μπενφίκα είναι το πιο σημαντικό ματς της εποχής Σαββίδη. Το να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κάτω από τόσο δύσκολες προϋποθέσεις. Εύλογα, το φαβορί εξακολουθεί να είναι η Μπενφίκα. Υπερέχει στο έμψυχο υλικό, υπερέχει σε εμπειρία τέτοιων παιχνιδιών, υπερέχει στο ειδικό βάρος της φανέλας. Δεν θα είναι εύκολο το αυριανό βράδυ για τον ΠΑΟΚ. Αυτόν τον ΠΑΟΚ ωστόσο δεν τον φοβάσαι. Τις πιθανότητές του θα τις εξαντλήσει. Η ομάδα έχει απόκτηση πίστη και αυτοπεποίθηση. Δεν τη φοβάσαι ότι θα λυγίσει από το βάρος της σημασίας του ματς. Το απέδειξε όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και με τη Σπαρτάκ και στη Λισαβόνα. Ο ΠΑΟΚ έχει αγωνιστική ταυτότητα, ο Λουτσέσκου ξέρει τι θέλει και οι οιωνοί όπως έχουμε ξαναπεί είναι μαζί του.

Δεν έχει ξαναγίνει

Ξαφνιάζει ευχάριστα αυτός ο Ολυμπιακός. Να το πούμε για μία ακόμα φορά: Δεν υπάρχει προηγούμενο ομάδα να αλλάζει μέσα σε ένα καλοκαίρι κατά τα 9/11. Και με καινούργιο προπονητή, που δουλεύει για πρώτη φορά μακριά από την πατρίδα του. Και να φτάνει σ’ αυτά τα επίπεδα απόδοσης Αύγουστο μήνα. Για αυτή τη νέα ερυθρόλευκη ομάδα, η ρεβάνς της Πέμπτης είναι το πλέον σοβαρό τεστ. Δεν σε τρομάζει η Μπέρνλι. Δεν έχει την ποιότητα να βάλει την μπάλα κάτω και να σε βάλει στα δίχτυα. Είναι όμως εγγλέζικη ομάδα. Εχει ρυθμό, έχει δύναμη. Θα σηκώσει την μπάλα και θα κάνει γιούρια. Εκεί ακριβώς θα προσπαθήσει να πάει το παιχνίδι. Δεν ξέρουν άλλωστε να κάνουν και κάτι άλλο. Κι εκεί ακριβώς θα μετρηθούν τα κουράγια του Ολυμπιακού. Αν θα κρατήσει την μπάλα. Αν δεν παρασυρθεί από τους Εγγλέζους. Αν θα κάνει το δικό του το παιχνίδι. Σε ποιο βαθμό θα δείξει χαρακτήρα ως ομάδα, να πάει το παιχνίδι εκεί που θέλει αυτός.