Από τα κινηματογραφικά κωμικά χτυποκάρδια στα θρανία στα μπασκετικά που κόντεψαν να γίνουν δραματικά στα ορεινά του Nick Gallis Hall και να πώς ο Δημήτρης Γουλιέλμος αποφάσισε να αναλάβει δράση και να εμπλακεί στο καθημερινό γίγνεσθαι του Αρη.

Το αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ στη χθεσινή (καθυστερημένη ως αποκαλυπτήρια, πλην μεστή ειδήσεων, νοημάτων και καλών προθέσεων) συνέντευξη Τύπου, την οποία για συμβολικούς κιόλας λόγους παραχώρησε στο μουσείο της ομάδας στο Αλεξάνδρειο. «Καρδιοχτυπούσα βλέποντας από την εξέδρα την ομάδα να βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού και αποφάσισα να ασχοληθώ διοικητικά, με τη συμπαράσταση κάποιων ανθρώπων που δεν θέλουν να προβάλλονται. Δεν είμαι μόνος μου, αλλά ούτε κρύβεται κάποιος πίσω μου. Πορευόμαστε με άξονες την ηθική, τη λογική, την οικονομία και τον σεβασμό στις αξίες και με τη βοήθεια της τύχης επιστρέψαμε σε συνθήκες κανονικότητας» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης, ο οποίος έδωσε μεγάλη έμφαση στην ανάγκη της ομάδας «να ρυθμίσει τα χρέη της, να άρει την απαγόρευση μεταγραφών και να πετύχει την εξυγίανση ξοδεύοντας λιγότερα απ’ όσα εισπράττουμε». Οπως επεσήμανε, η ΚΑΕ έχει ετήσιες υποχρεώσεις της τάξεως των 500.000 ευρώ για την εξόφληση των παλαιών χρεών, ενώ προϋπολογίζονται έσοδα ενός εκατομμυρίου, από τα οποία θα καλυφθούν οι δαπάνες της τρέχουσας σεζόν.

Ο Γουλιέλμος μακάρισε την τύχη του «διότι συνάντησα τον Βαγγέλη Αγγέλου τον οποίο θεωρώ τον κορυφαίο προπονητή της Α1 και ελπίζω να μείνει στον Αρη για δέκα χρόνια», εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Παναγιώτη Γιαννάκη «που τον βλέπω σαν άγαλμα και σαν όραμα» για την περσινή προσπάθεια και επεσήμανε ότι η προσέγγιση με τον Γκάλη βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Τέλος απέφυγε να… ρίξει αναθέματα στην οικογένεια Λάσκαρη, τουναντίον σχολίασε πως «διαπίστωσα ότι ο Αρης αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει όρος για να ξαναπάρουν τις μετοχές της ΚΑΕ».

Θρυλικά εγκαίνια

Εν χορδαίς και οργάνοις, και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάθεται δίπλα στον θρυλικό Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, οι Μπακς έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων στη νέα έδρα τους, το Fiserv Forum.

– Μετά το Ψυχικό και τον Κόροιβο χθες στο βοηθητικό γήπεδο του ΟΑΚΑ οι Ζεγιάνγκ Λάιονς (με σέντερ τον Γιάννη Μπουρούση και ασίσταντ κόουτς τον Γιάννη Καλαμπόκη) αντιμετώπισαν την ομάδα της Καρδίτσας, όπου γεννήθηκε ο αρχηγός της Εθνικής.

– Ο Χρήστος Χριστοδούλου ανέλαβε τη θέση του υπευθύνου των οικονομικών θεμάτων στη νεοσύστατη Ενωση Διαιτητών της Ευρωλίγκας, στην οποία εξελέγη πρόεδρος ο Σλοβένος Σάσα Πουκλ.