Tην τιμητική του είχε προχθές ο Γιώργος Δώνης και μάλιστα σε… εθνικό δίκτυο: πρώτα στην ΕΡΤ κοουτσάροντας τον Παναθηναϊκό στην Ξάνθη και αργότερα στο Star, που πρόβαλε τον «Σημαδεμένο» και ελέω των διακοπών για τις διαφημίσεις, βάσταξε παραπάνω κι από τον Μπεν Χουρ!

Scarface o Aλ Πατσίνο, Scarface και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, που τουλάχιστον στην πρεμιέρα – και με όσο ρίσκο ενέχει το πρώτο και εξ ορισμού ανεπαρκές δείγμα γραφής – βάζει το τρένο στις σωστές ράγες και μένει να φανεί εάν θα του βγει υπερταχεία ή… καρβουνιάρης!

Μένει επίσης να φανεί εάν ο λεγάμενος εκτός από καλός μηχανοδηγός μπορεί να συστήνεται και ως άξιος παιδονόμος, καθ’ ότι με τόση πιτσιρικαρία που συνωστίζεται στο Κορωπί, αυτή δεν είναι πλέον ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά οι επίλεκτοι του παιδικού σταθμού!

Προφανώς η αντιδιαστολή συνιστά ιεροσυλία, αλλά επειδή ο Δώνης αξιώθηκε να εντρυφήσει στην αγγλική κουλτούρα, θα τον εξιτάρει η ιδέα να βαδίσει στα χνάρια του Ματ Μπάσμπι και να βάλει την ίδια ετικέτα…

Στη δεκαετία του ’50 ο κόσμος μίλαγε για τα Busby Babes της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μετά από σχεδόν εξήντα χρόνια έχουν πέραση τα Donis Babes!

Οι μπέμπηδες του Μπάσμπι ξεκληρίστηκαν στις 6 Φεβρουαρίου του 1958 στο Μόναχο, αλλά ύστερα από λίγα χρόνια – κι ενώ ο μέντοράς της ανένηψε ως εκ θαύματος – η βαρυπενθούσα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξανασήκωσε κεφάλι. Οι μπέμπηδες του Δώνη επέζησαν προχθές στην Ξάνθη και προχωρούν με το κεφάλι ψηλά…

Είτε προέκυψε από αναπόδραστη ανάγκη είτε από συνειδητή επιλογή, αυτός ο Παναθηναϊκός, έστω και ως ομάδα ειδικών συνθηκών και εκτάκτου ανάγκης, παράγει ίντριγκα. Από τη στιγμή που την αγκάλιασε ο κόσμος δεν αποκλείεται να βγει από τη ναφθαλίνη το σύνθημα «Α-να-νέ-ω-ση» που δονούσε την ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο τη σεζόν 1966-67 και έμοιαζε με μελωδία στα αφτιά του Στέφαν Μπόμπεκ.