Η Ρεάλ μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ νωρίς, αλλά κατάφερε να φύγει νικήτρια από τη δύσκολη έδρα της Τζιρόνα, με το επιβλητικό 4-1.

Ο Γιουλέν Λοπετέγκι, πάντως, είχε να απαντήσει σε αρκετά ερωτήματα μετά το τέλος του ματς, κυρίως για κάποιες κινήσεις του που έγιναν αντικείμενο συζήτησης.

Κατ’ αρχάς για το γεγονός ότι προτίμησε πάλι να δώσει φανέλα βασικού στον Κέιλορ Νάβας και να αφήσει στον πάγκο τον Τιμπό Κουρτουά, για τον οποίο η Ρεάλ δαπάνησε 42 εκατ. ευρώ για να τον φέρει στη Μαδρίτη από το Λονδίνο και την Τσέλσι. «Είναι μια απλή κατάσταση και εύκολο να γίνει κατανοητή. Θα αποφασίζουμε πριν από κάθε παιχνίδι τι είναι καλύτερο για την ομάδα. Ο Κέιλορ ήταν πολύ καλός κόντρα στην Τζιρόνα και αυτό μας κάνει πιο δυνατούς κάτω από τα δοκάρια, καθώς έχουμε δύο εξαιρετικούς τερματοφύλακες. Εχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου» είπε ο Λοπετέγκι. Το δίλημμα Νάβας ή Κουρτουά φαίνεται πως μπέρδεψε και τους υπευθύνους των social media της Ρεάλ, καθώς ο βέλγος τερματοφύλακας ήταν στη βασική ενδεκάδα, αλλά και στους αναπληρωματικούς!

Εντύπωση προκάλεσε πάντως και η αντικατάσταση του Μαρτσέλο, κάτι που συζήτησε και ο βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής: «Ηταν έκπληξη για εμένα η αλλαγή, ωστόσο σέβομαι την απόφαση του προπονητή μου. Ηθελα πάντως να συνεχίσω, καθώς αισθανόμουν πολύ καλά». Ωστόσο ένας ακόμα παίκτης που δεν έχει αρχίσει ακόμα στη βασική ενδεκάδα είναι ο Λούκα Μόντριτς. Ο Λοπετέγκι απάντησε και σε αυτό: «Τόσο ο Μόντριτς όσο και ο Βαράν άργησαν να επιστρέψουν από τις διακοπές λόγω της συμμετοχής τους στον τελικό του Μουντιάλ. Παράλληλα έχουμε κι άλλες εναλλακτικές λύσεις και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό».

Κόντρα στην Τζιρόνα, ο τεχνικός της Ρεάλ είδε τον Καρίμ Μπενζεμά να σημειώνει δύο γκολ και από ένα οι Σέρχιο Ράμος και Γκάρεθ Μπέιλ.

Ο Ράμος πάντως πέτυχε και πάλι γκολ, και μάλιστα έφτασε τις 15 σεζόν σκοράροντας τουλάχιστον μία φορά. Από το 2005 που πήγε στο Μπερναμπέου έχει πετύχει 55 γκολ σε 393 παιχνίδια, με κορυφαία σεζόν το 2016-2017 όταν σκόραρε επτά φορές! Ο Μαρτσέλο ρωτήθηκε για την απώλεια του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος μετακόμισε στο Τορίνο και τη Γιουβέντους: «Είναι ο κορυφαίος στον κόσμο, ωστόσο και οι Μπέιλ και Μπενζεμά είναι πολύ καλοί».

Αποψη για αυτό είχε και ο Καρίμ Μπενζεμά: «Δεν μπορείς να ξεχάσεις τον Ρονάλντο. Ηταν τόσο σημαντικός για τη Ρεάλ όλα

αυτά τα χρόνια. Είναι φυσικά ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς στον κόσμο, αλλά πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την ομάδα με διαφορετικούς παίκτες».

Ο Λοπετέγκι πάντως δήλωσε πως θέλει να βλέπει την μπάλα στα δίχτυα και δεν τον ενδιαφέρει ποιος παίκτης θα σκοράρει: «Το θέμα είναι η ομάδα. Οταν αυτή δουλεύει, τότε τα γκολ θα έρθουν. Το σημαντικό είναι να σημειώνουμε γκολ και όχι να συζητάμε ποιος θα σκοράρει. Και η ομάδα δείχνει ένα ομαδικό πνεύμα».

Στο μεταξύ, στην Μπαρτσελόνα ο Ερνέστο Βαλβέρδε φρόντισε να πείσει τον Ιβάν Ράκιτιτς να παραμείνει στο Καμπ Νου. Ο διεθνής Κροάτης είχε πρόταση από την Παρί Σεν Ζερμέν και στη συνάντηση που είχε με τον Βαλβέρδε τού επισήμανε τους προβληματισμούς του. Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση να τον αφήσει να φύγει και του εξήγησε πως είναι ένας  παίκτης ιδιαίτερα σημαντικός για την ομάδα και τον εμπιστεύεται απόλυτα. Μετά τη συνάντησή τους, ο Ράκιτιτς ανακοίνωσε πως θα μείνει στη Βαρκελώνη. Πάντως, κανένας στην Μπαρτσελόνα δεν ήθελε να συζητήσει την περίπτωση παραχώρησης του διεθνούς Κροάτη.