Σε μια ακόμα κίνηση εντυπωσιασμού και διασυρμού της Αστυνομίας προχώρησε χθες τα ξημερώματα ο Ρουβίκωνας. Μέλος της ομάδας εισέβαλε στον αύλειο χώρο του υπουργείου Εξωτερικών και με άνεση, χωρίς να γίνει αντιληπτό, σκαρφάλωσε στα κάγκελα, πήδηξε στο προαύλιο και προχώρησε στην πίσω πλευρά του κτιρίου. Εκεί άφησε μια τσάντα η οποία περιείχε μια σημαία της Παλαιστίνης και 60 φωτογραφίες με νεκρούς του παλαιστινιακού αγώνα.

Ο νεαρός στη συνέχεια αποχώρησε και η Αστυνομία ενημερώθηκε για την εισβολή στο κτίριο του ΥΠΕΞ από το κείμενο της οργάνωσης το οποίο αναρτήθηκε στο Internet και από το βίντεο με το οποίο συνοδευόταν.

Η εισβολή πραγματοποιήθηκε στις τρεις τα ξημερώματα. Και είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες που το κτίριο γίνεται στόχος της ίδιας οργάνωσης. Με  διαδικτυακή του ανάρτηση βασικό μέλος του Ρουβίκωνα εκτόξευσε απροκάλυπτα απειλές: «Σήμερα, λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα, σύντροφοι από τον Ρουβίκωνα μπήκαν στο προαύλιο του υπουργείου Εξωτερικών και άφησαν μια τσάντα, η οποία είχε μια σημαία της Παλαιστίνης και 60 φωτογραφίες με νεκρούς του παλαιστινιακού αγώνα. Μια συμβολική κίνηση… Δεν μπορώ παρ’ όλα αυτά όμως να μην επισημάνω πως αν στην τσάντα υπήρχε βόμβα, θα είχε τιναχτεί το κτίριο στον αέρα. Τον νου σας, συνεργάτες δολοφόνων… Τον νου σας…».

Χθες το μεσημέρι η Κρατική Ασφάλεια ανακοίνωσε ότι ταυτοποιήθηκαν δύο μέλη του Ρουβίκωνα για παλαιότερη υπόθεση, καθώς και άλλοι δύο αναρχικοί, ένας Ελληνας και ένας Αλβανός αντίστοιχα, για επεισόδια στα Εξάρχεια.