Πολλαπλές παρεμβάσεις σε δικαστικό επίπεδο, που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε ανατροπή του βουλεύματος με βάση το οποίο αποφυλακίστηκε επικαλούμενος λόγους υγείας ο Αρης Φλώρος, προκάλεσε ο σάλος που ξέσπασε μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για το εξιτήριο που έλαβε από τις φυλακές Χαλκίδας ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, με απόφαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Χαλκίδας, διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί μια σειρά αδικημάτων σχετικά με την αποφυλάκιση του Φλώρου, ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών για την υπόθεση Energa-Hellas Power. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, διατάσσεται η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί αν πράγματι ο κατηγορούμενος πάσχει με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, όπως αναφέρει η βεβαίωση του ΚΕΠΑ που προσκομίστηκε ενώπιον των δικαστών.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ζητεί να διερευνηθεί αν στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως «έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδής αναφορά στην αρχή» (Δικαστικό Συμβούλιο Χαλκίδας), «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» και «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος».

Παράλληλα, αναμένεται να διεξαχθεί και ειδική πραγματογνωμοσύνη από ανεξάρτητο ειδικό πραγματογνώμονα, προκειμένου να πιστοποιήσει επακριβώς τα προβλήματα υγείας που επικαλέστηκε ο επιχειρηματίας κάνοντας χρήση ευεργετικών διατάξεων του νόμου για να βγει από τη φυλακή.

Επιπλέον, στον απόηχο των ερωτηματικών που διατυπώθηκαν και της θύελλας αντιδράσεων που προκλήθηκε, ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έδωσε χθες εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Συγκεκριμένα ο Κοντονής «παρήγγειλε, ‘ άρθρο 30 παρ. 1 ΚΠΔ, στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων των οργάνων που πιστοποίησαν την αναπηρία του αποφυλακισθέντος Αριστείδη Φλώρου, που κρατείτο για την υπόθεση Energa-Hellas Power».