Η «αποτυχημένη προσπάθεια» δεξιάς και κεντροαριστερής διεύρυνσης της κυβέρνησης κυριάρχησε στις συζητήσεις των στελεχών της αντιπολίτευσης. «Τόση αναμονή, τόσος ντόρος, τόση αναστάτωση για να αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς» ανέφερε η Μαρία Σπυράκη. «Ευτυχώς δεν αργεί ο μόνος πραγματικός ανασχηματισμός που χρειάζεται η χώρα. Οι εκλογές. Για να δείξουν οι πολίτες στον κ. Τσίπρα τον δρόμο από το Μαξίμου στην Κουμουνδούρου» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Οσο για την υπουργοποίηση της Κατερίνας Παπακώστα, στην Πειραιώς σχολίαζαν πως αυτή η κίνηση απέδειξε πόσο σωστή ήταν η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τη διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Η νέα θέση της Παπακώστα κυριάρχησε και στις κεντροαριστερές συζητήσεις, καθώς τα στελέχη θεωρούν πως στο πρόσωπό της το αφήγημα των προοδευτικών μετώπων κατέρρευσε. «Κυβέρνηση απελπισίας και πανικού. Ως φαίνεται, “το αντιδεξιό προφίλ της” μετά τους κυρίους Καμμένο και Παπαγγελόπουλο ενισχύεται και με την κυρία Παπακώστα» σχολίαζαν από το Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας πως «ό,τι κι αν κάνουν, έχουν πια τελειώσει. Αυτή είναι η τελευταία κυβέρνηση μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες». Για την υπουργοποίηση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, εξηγούσαν πως οι πολιτικές επιλογές της πρώην γραμματέως του ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατική Παράταξη. «Μην περιμένετε μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο από τη Μαριλίζα» σχολίαζαν με νόημα.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ. Για μια ομάδα «που θα προσθέσει προβλήματα στη χώρα αντί να αφαιρέσει» έκαναν λόγο στο Ποτάμι. «Οταν δεν έχεις πυξίδα, όταν δεν έχεις σχέδιο και πρόταση για τη χώρα, τότε καταλήγεις να διαβάζεις παλιούς πολιτικούς καταλόγους για να βρεις τους υπουργούς σου» ανέφεραν χαρακτηριστικά από τη Σεβαστουπόλεως. «Η χώρα δεν θα πάει μπροστά με μια κυβέρνηση παρωχημένης Αριστεράς, ψεκασμένης Ακροδεξιάς, με γαρνιτούρα λαϊκής Δεξιάς και ολίγη από παλιούς υπουργούς του ΠΑΣΟΚ».

ΤΟ ΚΚΕ. Για τον Περισσό, η νέα κυβέρνηση έχει χαρτοφυλάκιο «το “μεταμνημονιακό μνημόνιο” και τα μέτρα που αυτό φέρνει. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται ούτε να αποπροσανατολίσει ούτε να εκτονώσει τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια του λαού μας».