Μια διαφορετική ημέρα ξημέρωσε χθες για τον Αρη. Οι φίλοι του περίμεναν με ανυπομονησία την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα έπειτα από τέσσερα χρόνια. Μετά την επιβλητική εμφάνιση στη Λαμία και το εντυπωσιακό 3-0 επί της τοπικής ομάδας, η ανυπομονησία μετατράπηκε σε ενθουσιασμό και αισιοδοξία για μια σπουδαία χρονιά.

Το χθεσινό πρωινό λοιπόν ήταν εντελώς διαφορετικό για τους φίλους της ομάδας. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν πρώτο μέλημα να επισκεφθούν τα γραφεία για να προμηθευτούν εισιτήριο διαρκείας. Μια νίκη στο ματς με τη Λάρισα θα εκτοξεύσει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον, άλλωστε, όπως ήδη έγινε γνωστό χθες, έχουν διατεθεί όλες οι σουίτες στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ασφαλώς τα φώτα θα πέσουν σε αρκετούς ποδοσφαιριστές της ομάδας, ωστόσο σημαντικό μερίδιο για την αγωνιστική εικόνα που έχει δείξει έως τώρα ο Αρης έχει και ο Πάκο Ερέρα. Ο 65χρονος Ισπανός άλλαξε το ρόστερ κατά 70%, αλλά κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο. Κυρίως, τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν πως ο Ερέρα έκανε αρκετές, πολύ καλές επιλογές. Ζήτησε παίκτες που γνώριζε την αξία τους και σε ποια σημεία θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Ποδοσφαιριστές όπως ο Μπρούνο Γκάμα, ο Ματίγια, ο Μπάσα, ο Ματέο Γκαρσία έδειξαν πως ξέρουν πολύ καλά τον ρόλο τους και, το κυριότερο, διαθέτουν όλα αυτά τα στοιχεία με τα οποία μπορεί η ομάδα να ανέβει σε υψηλότερο επίπεδο. Επίσης ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τις ικανότητες του Ντιγκινί και του Γιουνές, δύο παικτών που είχαν πέρυσι ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα με Ατρόμητο και Ξάνθη, αντίστοιχα.

Ο 65χρονος προπονητής έχει μεγάλη εμπειρία από τη θητεία του στο ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς έχει δουλέψει με επιτυχία σε ομάδες όπως οι Θέλτα, Λας Πάλμας, Σαραγόσα, Νουμάνθια, Βαγιαδολίδ, Σπόρτινγκ Χιχόν. Παράλληλα, για δύο χρόνια ήταν συνεργάτης του Ράφα Μπενίτεθ στη Λίβερπουλ.

«Ο προπονητής μας θέλει να παίζουμε ποδόσφαιρο κατοχής. Ετσι, αποκτήθηκαν παίκτες οι οποίοι μπορούν να ανταποκριθούν σ’ αυτήν τη φιλοσοφία» εξήγησε ο Νικολά Ντιγκινί. «Εϊναι πολύ σημαντικό να αρχίζεις τη σεζόν με μια τέτοια νίκη, καθώς βοηθά την ομάδα να αποκτήσει αυτοπεποίθηση».

Ο Πάκο Ερέρα φρόντισε αμέσως μετά το ματς με τη Λαμία να κρατήσει χαμηλούς τόνους. «Παρά το 3-0, δεν πρέπει να πάρουν αέρα τα μυαλά μας. Το μόνο που ξέρω είναι πως πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά και να στρέψουμε την προσοχή μας στο επόμενο παιχνίδι. Με τη Λαμία προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, κάποιες φορές το καταφέραμε, άλλες όμως όχι. Το ουσιαστικό είναι ότι συνεχίσαμε αυτή την προσπάθεια» είπε ο ισπανός τεχνικός.

Ο αμυντικός του Αρη Μανώλης Τζανακάκης σημείωσε: «Δουλεύουμε εδώ και δύο μήνες με έναν εξαιρετικό προπονητή. Παράλληλα, στην ομάδα ήρθαν παίκτες ιδιαίτερα ποιοτικοί. Πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, καθώς το ματς που ακολουθεί με τη Λάρισα είναι δύσκολο».

Αυτό που ικανοποίησε περισσότερο τους φίλους του Αρη ήταν η ανταπόκριση της ομάδας σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο γήπεδο λόγω της βροχής. Ο Αρης δεν φοβήθηκε το ματς, το «χτύπησε» στο β’ μέρος και, όπως είπε και ο Ερέρα, οι παίκτες δεν σταμάτησαν την προσπάθεια να παίξουν ποδόσφαιρο.

Παρ’ όλα αυτά, στο ρόστερ του Αρη θα προστεθούν δύο ακόμα ικανότατοι ποδοσφαιριστές. Ο Νίκο Μαρτίνες πέρασε χθες από ιατρικές εξετάσεις και σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του. Το ίδιο θα συμβεί και με τον 24χρονο μέσο Μανώλη Σιώπη, ο οποίος είναι από χθες στη Θεσσαλονίκη και πρόκειται να υπογράψει διετές συμβόλαιο.