Δύο μέρες πριν από το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός έχει εντείνει πλέον τις επαφές του για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που θα έρθει να καλύψει τη θέση του βασικού επιθετικού της ομάδας. Οι Πράσινοι έχουν δεχτεί δεκάδες προτάσεις ποδοσφαιριστών που μπορούν να έρθουν είτε ως ελεύθεροι, είτε με τη μορφή δανεισμού, με τον Φεντερίκο Μακέντα να τους κάνει το… κλικ από την πρώτη στιγμή που προτάθηκε. Ωστόσο δεν… παίζει μόνος του.

Ο ιταλος δημοσιογράφος Τζιανλουίτζι ντι Μάρτζιο έγραψε χθες στο Twitter πως ο 27χρονος πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι στην πόρτα του Παναθηναϊκού και έτοιμος να κάνει την επανεκκίνησή του στην Ελλάδα. Πράγματι, ο Μακέντα απασχολεί, και μάλιστα σοβαρά, τον Παναθηναϊκό. Είναι στους παίκτες που αρέσουν σε Δώνη και Νταμπίζα και καλύπτει πολλά από τα στοιχεία που ακολουθούν στη μεταγραφική πολιτική.

Ο Δώνης βλέπει ένα ψηλό σέντερ φορ, που μπορεί να κρατήσει μπάλα και να αποτελέσει φόβητρο για πολλούς αμυντικούς ελληνικών ομάδων, με ελάχιστα ωστόσο γκολ τα τελευταία χρόνια. Και ο Νταμπίζας έναν παίκτη που φέρνει σε… παλαιότερες μεταγραφές του ίδιου στον Παναθηναϊκό, από την πρώτη του θητεία. Δηλαδή ποδοσφαιριστή ο οποίος αναζητά ένα… restart στην καριέρα του. Οπως έκανε ο Πράνιτς, ο Πέτριτς, ακόμα ακόμα και ο Μπεργκ, ο οποίος ήταν… τελειωμένος στο γερμανικό ποδόσφαιρο και έφτασε να αγωνίζεται στο Μουντιάλ λόγω της παρουσίας του στην Ελλάδα.

Ο ίδιος ο Μακέντα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιταλία, βλέπει με θετικό μάτι την προοπτική του Παναθηναϊκού. Και γιατί όχι, αφού πέρυσι αγωνίστηκε στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας, με μια ομάδα μάλιστα που υποβιβάστηκε. Τη Νοβάρα. Γι’ αυτό και αποχώρησε από εκεί, έχοντας συνολικά 29 ματς και τέσσερα γκολ. Αρα η επιστροφή σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας θα είναι για τον ίδιο μια αναβάθμιση και σίγουρα θα αποτελέσει ευκαιρία για να ακουστεί ξανά.

Παλεύει για άλλον

Ομως στην… ιεραρχία των Δώνη – Νταμπίζα, ο Ιταλός έρχεται αυτή τη στιγμή τρίτος. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δύο άλλοι ποδοσφαιριστές είναι πιο ψηλά στη λίστα τους από τον Μακέντα και δίνουν μάχη προκειμένου να αποκτήσουν έναν εκ των δύο, χωρίς τα ονόματά τους να έχουν γίνει γνωστά. Από τον Παναθηναϊκό, άλλωστε, δεν διαρρέει το παραμικρό, όπως έχει γίνει και σε όλες τις φετινές μεταγραφικές κινήσεις, είτε αυτές καρποφόρησαν είτε όχι. Χθες το βράδυ κυκλοφόρησε, μάλιστα, ένα σενάριο που έλεγε πως οι Πράσινοι θα φέρουν σήμερα στην Ελλάδα άλλον ποδοσφαιριστή, προκειμένου να τον πείσουν να υπογράψει και θα αποτελέσει όνομα που θα κάνει μεγάλο γκελ στον κόσμο. Σενάριο που, ασφαλώς, δεν επιβεβαίωνε κανένα από τα στελέχη του Τριφυλλιού.

Βέργος και Κάτσε

Ο αποκλεισμός του Εργκους Κάτσε από την αποστολή του αγώνα με την Ξάνθη αποτέλεσε έκπληξη πρώτου μεγέθους για το ευρύ κοινό, ωστόσο ο Δώνης δεν ήταν εδώ και καιρό ικανοποιημένος από την εικόνα του στις προπονήσεις και τον είχε προετοιμάσει γι’ αυτό. Τη Δευτέρα οι δυο τους τα είπαν και απ’ ό,τι φαίνεται ο αλβανός χαφ θα επιστρέψει στην αποστολή το Σάββατο κόντρα στη Λαμία, χωρίς πάντως να θεωρείται δεδομένη η παρουσία του στην ενδεκάδα.

Για πρώτη φορά στην αποστολή αναμένεται να είναι και ο Δημήτρης Βέργος, ενώ ο Αργύρης Καμπετσής πιθανότατα θα κάνει το ντεμπούτο του μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.

n Από τον Παναθηναϊκό διέψευδαν χθες πως ο Μπουζούκης θα κληθεί άμεσα για επέκταση και έλεγαν πως όλοι οι παίκτες αξιολογούνται μέσα από μια σειρά αγώνων.

Τα διαρκείας

Αισιόδοξα μη νύματα έστειλε χθες η πρώτη ημέρα διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας των πρασίνων.  Η πώληση διεκόπη το μεσημέρι και θα συνεχιστεί σήμερα από τις 09.30 το πρωί, με τον κόσμο να έχει «ζεσταθεί» μετά και τη πολύ καλή εμφάνιση στην Ξάνθη.