«Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου» λέει η παροιμία, το νόημα της οποίας επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά η ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου. Ο λόγος; Κατά την προσφιλή συνήθειά της αλλάζει ξανά σαν τα πουκάμισα παίκτες, προπονητές και διοικήσεις, χώρια που τον Ιανουάριο πρόκειται να αλλάξει και γήπεδο και από την οδό Αρτάκης να μετακομίσει στη Γλυφάδα.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών υπήρξαν ραγδαίες και διαρκώς ανατρεπτικές σε όλα τα επίπεδα. Δεδομένης και δεδηλωμένης της αποχώρησης του μεγαλομετόχου Σταύρου Αλευρογιάννη, ο οποίος είχε αναλάβει τα ηνία στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2017 και μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τον Κώστα Ράικο και τον Γιώργο Κραββαρίτη, που απέσυραν την πρότασή τους συμπαρασύροντας και τον Θανάση Σκουρτόπουλο, εμφανίσθηκε ως νέος μεσσίας ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος.

Ο 35χρονος επιχειρηματίας στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών και ιδιοκτήτης εταιρείας logistics που εδρεύει στην Ταϊβάν συμφώνησε με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη για τη δωρεάν μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ, ενώ χθες επισκέφθηκε το γήπεδο, συναντήθηκε με τα στελέχη της ομάδας και έβαλαν μπροστά τον πλήρη αγωνιστικό επανασχεδιασμό της!

Ξεκαθάρισμα

Τη στιγμή που όλες οι υπόλοιπες ομάδες βρίσκονται εδώ και μέρες στο γήπεδο, ο Πανιώνιος αναζητεί πρωτίστως προπονητή, ο οποίος θα κρίνει κιόλας εάν οι διαθέσιμοι παίκτες ανταποκρίνονται στη φιλοσοφία του. «Εγώ και οι συνεργάτες μου κατανοούμε ότι δεν υπάρχει λόγος συνέχισης της παραμονής μας, αφού εδώ και δέκα ημέρες έχουν αθετηθεί όλα τα συμφωνηθέντα, περί έναρξης προετοιμασίας, έλευσης παικτών και γενικά λειτουργίας της ομάδας» τόνισε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο οποίος παραιτήθηκε χθες.

Ως υποψήφιος διάδοχός του φέρεται ο Φώτης Τακιανός, ο οποίος ωστόσο έχει συμφωνήσει να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα Λεμεσού. Ο πρώην προπονητής της Δόξας Λευκάδας και των Τρικάλων γνωρίζεται με τον νέο ιδιοκτήτη της ΚΑΕ από την περασμένη σεζόν, κατά την οποία ο Χριστοδουλόπουλος ενίσχυσε οικονομικά τη θεσσαλική ομάδα και επιχείρησε για δεύτερη φορά να ασχοληθεί επενδυτικά με αυτήν, χωρίς ωστόσο να τελεσφορήσει η απόπειρά του.

Ο ίδιος προανήγγειλε χθες ότι θα ανακοινώσει εν ευθέτω χρόνω τους συνεργάτες του στο νέο διοικητικό καθεστώς, ενώ κατανοώντας την αγωνία του κόσμου τόνισε ότι «θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για τη στελέχωση της ομάδας ώστε να διαλυθεί κάθε καχυποψία που μπορεί να δημιουργείται και να επιτευχθούν οι στόχοι».