Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη έκαναν το πρώτο βήμα στο Αμερικανικό Οπεν, το τελευταίο τουρνουά Γκραν Σλαμ της χρονιάς, καθώς προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο.

Ο Τσιτσιπάς απέκλεισε τον 36χρονο Τόμι Ρομπρέδο, ο οποίος του έβαλε δύσκολα ιδιαίτερα στο δεύτερο σετ, όταν είχε δύο φορές σετ-πόιντ. Ο 20χρονος πρωταθλητής επικράτησε τελικά με 6-3, 7-6, 6-4 και περιμένει στον δεύτερο γύρο τον Ρώσο Μεντβέντεφ (Νο 36) ο οποίος είναι σε καλή κατάσταση τελευταία. Ο Τσιτσιπάς δεν ένιωθε πολύ καλά λόγω της ζέστης, ενώ σε κάποια σημεία έδειξε και εκνευρισμό. «Είχα κάποια θέματα με το στομάχι μου, που με ενοχλούσε από το τέλος του πρώτου σετ», εξήγησε μετά τον αγώνα. Παράλληλα, είχε… πρόβλημα και με έναν φίλο του από την Αυστραλία που μιλούσε και δεν τον άφηνε να συγκεντρωθεί. «Εκνευρίστηκα γιατί άρχισε να γελάει και απάντησα», πρόσθεσε χαμογελώντας. Ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι μετά τις επιτυχίες του ο κόσμος στην Ελλάδα άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για το τένις.

Εύκολα η Μαρία

Η Μαρία Σάκκαρη χρειάστηκε μόλις μία ώρα και 19 λεπτά για να αποκλείσει την Αμερικανίδα Εΐσια Μουχάμαντ (6-3, 6-3) και πλέον στον δεύτερο γύρο περιμένει ακόμα μία εκπρόσωπο των Ηνωμένων Πολιτειών, τη Σοφία Κένιν, η οποία την είχε νικήσει στο Γουίμπλεντον. Η Σάκκαρη στην περσινή διοργάνωση είχε φτάσει έως τον τρίτο γύρο, όπου αποκλείστηκε από τη Βίνους Ουίλιαμς. Στο τελευταίο παιχνίδι του σε Γκραν Σλαμ, ο Ισπανός  Νταβίντ Φερέρ είχε αντίπαλο τον Ράφα Ναδάλ. Στάθηκε όμως άτυχος καθώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα. Αποσύρθηκε στο δεύτερο σετ με πρόβλημα στη γάμπα και όπως είπε ήταν αδύνατο να συνεχίσει. «Είμαι στενοχωρημένος επειδή είναι το τελευταίο μου Γκραν Σλαμ», είπε.

Πολύ εύκολη νίκη και για τη Σερένα Ουίλιαμς, η οποία επικράτησε με 6-4, 6-0 της Μάγκντα Λινέτ.