Ολα μαζεμένα πέσανε. Η ΑΕΚ επανήλθε ύστερα από 12 χρόνια  στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αλέξης έκανε ανασχηματισμό. Ο Ολυμπιακός πάει να κάνει με τον Γιάγια Τουρέ το κόλπο της χρονιάς. Βλέποντας τα τελευταία λεπτά του ΑΕΚ – Βίντι, είχες την εντύπωση ότι επρόκειτο για ματς Ιωνικού – Προοδευτικής στην Κοκκινιά. Με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αποκαμωμένους, να πέφτουν ο ένας μετά τον άλλον κάτω. Να κάνουν καθυστέρηση για να πάρουν ανάσες. Και η Βίντι, με γιουρούσια και γιόμες να ψάχνει το δεύτερο γκολ. Με αποβολές και ξύλο μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Πρωτόγνωρες καταστάσεις για πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, είναι ο ορισμός τού «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Σε τέτοιου είδους παιχνίδια μετράει το αποτέλεσμα. Και μόνο. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια Αύγουστο μήνα, ο κόσμος δεν πάει στο γήπεδο για να απολαύσει θέαμα. Πάει για να πανηγυρίσει την πρόκριση.

Μεταγραφές

Κι ο κόσμος της ΑΕΚ ευχαριστήθηκε όσο τίποτα άλλο. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με τα προβλήματα που υπάρχουν, η ΑΕΚ δεν μπορεί να παίξει καλύτερα. Επαιξε για το αποτέλεσμα και τα κατάφερε. Η δουλειά έγινε. Η συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι ένα ακόμα βήμα. Η καθολική επιστροφή αποτελεί πραγματικότητα. Σε μία ομάδα που λειτουργεί με βάση το μότο έσοδα – έξοδα, τα 25 εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ είναι μάννα εξ ουρανού. Να γίνουν και κάποιες μεταγραφές, να έχει περισσότερες επιλογές ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Είπα μεταγραφές και θυμήθηκα τον Αλέξη: Κατερίνα Παπακώστα τέως ΝΔ, Ξενογιαννακοπούλου – Ζορμπά από το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ. Κόβεις δηλαδή αυτές τις τρεις κυρίες ικανές να μπουν στο γήπεδο να παίξουν μπάλα και να αλλάξουν την κατάσταση; Την κάτω βόλτα που έχει πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ;

Κατσαρίδες

Ποτέ κανένας ανασχηματισμός δεν έσωσε μία κυβέρνηση που καταρρέει. Η αδυναμία του Πρωθυπουργού είναι προφανής. Ξεφορτώθηκε κάποια βαρίδια. Τον αποτυχημένο Κουρουμπλή, την ακόμα πιο αποτυχημένη Κονιόρδου, τον Χαράλαμπο-Σταύρο Κοντονή που τσακωνότανε με τους δικαστικούς. Να βάλει όμως ποιους; Η στροφή στο ΠΑΣΟΚ με τη Μαριλίζα και τη Ζορμπά δείχνει το αδιέξοδο. Ή μήπως οι εν λόγω κυρίες θα φέρουν και κόσμο μαζί τους; Σοβαροί να είμαστε. Εδώ που τα λέμε όμως, ο Αλέξης έχει αδικήσει διακεκριμένους συντρόφους και συντρόφισσες. Διατήρησε εκτός κυβέρνησης τους (αυτοπροσδιοριζόμενους σαν) αριστερούς Φίλη – Ξυδάκη, για να κάνει υπουργό την Παπακώστα που έχει αποκαλέσει τους μετανάστες κατσαρίδες. Με τις άλλες δύο κυρίες που προαναφέραμε, η στροφή στη σοσιαλδημοκρατία είναι εμφανής. Με αποτέλεσμα να μένουν στο περιθώριο και να μην αξιοποιούνται επιφανείς αγωνιστές και αγωνίστριες.

Ραπτοµηχανή

Μήπως ο Αλέξης έχει αδικήσει σφόδρα την Ελένη Αυλωνίτου; Τον Γιώργο Πάντζα; Μήπως θα έπρεπε να σκεφτεί την περίπτωση του Πέτρου Κωνσταντινέα;

Τι παραπάνω διαθέτει η Παπακώστα από την Αυλωνίτου; Εβγα στο παράθυρο να τα βάλεις μαζί της. Θα σε κατατροπώσει. Σαν ραπτομηχανή πάει το στόμα της. Να γίνεται δηλαδή υπουργός ο αυθεντικός κ. Τίποτας, ο Φώτης Κουβέλης κι όχι ο χαλκέντερος Πάντζας; Από τη στιγμή που ο Αλέξης έχει κάνει υπουργό τον Παύλο Χαϊκάλη, όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Και μιας και το έφερε η κουβέντα στα παρατράγουδα των ΑΝΕΛ, δεν είναι κρίμα κι άδικο να μένει εκτός κυβέρνησης ο ιππότης της ασφάλτου, Θανάσης Παπαχριστόπουλος; Για να αποφανθούν σχετικά με τον ανασχηματισμό, τα παλιόπαιδα τα ατίθασα του Ρουβίκωνα. Για την επιλογή της συντρόφισσας Γεροβασίλη, στο Προστασίας του Πολίτη: «Δεν τη λυπάσαι την Ολγα ρε Αλέξη»; Αυτό πάει να πει, να έχεις συναίσθηση της ανωτερότητάς σου.