Aδειασε από χθες το ΟΑΚΑ, καθώς οι κάτοικοί του παίρνουν τα βουνά και τα λαγκάδια για να «κτίσουν» φυσική κατάσταση, τακτική και χαρακτήρα ενόψει της νέας σεζόν. Ο Παναθηναϊκός ήδη βρίσκεται στην Πορταριά του Πηλίου, ενώ σήμερα η ΑΕΚ ταξιδεύει με προορισμό το Ζλάτιμπορ της Σερβίας. Προτού αναχωρήσουν οι πρωταθλητές Ελλάδος, σε κεκλεισμένων των θυρών φιλικό αγώνα, νίκησαν την κινεζική ομάδα Ζεγιάνγκ Λάιονς (παρόντων του Γιάννη Μπουρούση και του ασίσταντ κόουτς Γιάννη Καλαμπόκη) με 104-67. Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν είχε στη διάθεσή του σε αυτό το ματς, εξαιτίας ενοχλήσεων στη μέση, τον Ντεσόν Τόμας ο οποίος μάλιστα χθες γιόρτασε τα 27α γενέθλιά του.

Σε ό,τι αφορά τους κυπελλούχους Ελλάδος και κατόχους του Basketball Champions League, μετά το Ζλάτιμπορ θα περάσουν μια βόλτα και από το Βελιγράδι όπου θα παίξουν δύο φιλικούς αγώνες στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου με τη Μέγκα Λεκς και τον Ερυθρό Αστέρα. Στη συνέχεια (14-15-16/9) η ΑΕΚ θα λάβει μέρος μαζί με τον Παναθηναϊκό στο Διεθνές Τουρνουά της Λευκωσίας όπου συμμετέχουν επίσης η Χίμκι και η Μακάμπι Τελ Αβίβ και θα δώσει άλλα δύο ματς στην Κωνσταντινούπολη με την Μπάνβιτ (23/9) και την Μπεσίκτας (25/9).

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του στο Μέτσοβο, όπου από σήμερα θα του κάνει παρέα ο ΠΑΟΚ, απόντος σε πρώτη φάση του τραυματία Γιάννη Αθηναίου.

Την ίδια στιγμή ο Πανιώνιος παραμένει η μοναδική ομάδα της Basket League η οποία όχι μόνο δεν βρίσκεται στο γήπεδο ή στα βουνά, αλλά δεν έχει καν παίκτες και προπονητή! Μετά την άρνηση του Φώτη Τακιανού να διαδεχθεί τον παραιτηθέντα Θανάση Σκουρτόπουλο, χθες βολιδοσκοπήθηκαν ο (άλλοτε παίκτης και προπονητής της ομάδας) Κρις Χουγκάζ και ο Στέργιος Κουφός, ο οποίος πέρυσι οδήγησε τον Χολαργό στην άνοδο στην Α1.