Εμπειρία: «Η γνώση και η δεξιότητα που αποκτάται μέσα από τα βιώματα», σύμφωνα με το λεξικό της ελληνικής γλώσσας. Το πιο μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού απόψε στο Ταρφ Μουρ, σύμφωνα με το λεξικό των διεθνών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.

Οχι, δεν πρόκειται για κάποιο κλισέ από εκείνα που… πετούν την μπάλα στην εξέδρα. Αυτό ακριβώς είναι απόψε το ποιοτικό χαρακτηριστικό που δίνει τη βεβαιότητα πως οι Ερυθρόλευκοι είναι έτοιμοι να διαχειριστούν μια σπουδαία παρτίδα πρόκρισης μέσα στο «σπίτι» της Μπέρνλι.

Ξέρει ο Ολυμπιακός. Γνωρίζει ότι επ’ ουδενί δεν πρέπει να μείνει στις δάφνες τού 3-1 της πρώτης αναμέτρησης. Καταλαβαίνει ότι οι Αγγλοι απόψε θα είναι εντελώς διαφορετικοί σε σχέση με την εικόνα που εμφάνισαν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης πριν από μία εβδομάδα. Αντιλαμβάνεται πως κι εκείνη η ατάκα του προπονητή των Κλάρετς Σον Ντάις, ότι η ομάδα του θα έχει το… ένα μάτι στην αναμέτρηση (πρωταθλήματος) της Κυριακής με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν είναι παρά μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού. Ενας κανονικός «ποδοσφαιρικός πόλεμος» αναμένεται απόψε στα κάστρα του Λάνκασαϊρ. Πόλεμος για μια θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Σοβαρότητα

«Δεν είμαστε φαβορί, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια σκληρή ομάδα σε μια δυνατή έδρα. Τερμάτισε έβδομη στην Πρέμιερ Λιγκ και αυτό δείχνει την αξία της. Ηρθαμε για να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με σοβαρότητα. Ξέρουμε πως θα είναι δύσκολο το έργο μας, αλλά έχουμε τον τρόπο να φτάσουμε στον στόχο μας. Είναι σίγουρο πως το πρώτο παιχνίδι δεν μας έχει δώσει την ασφάλεια. Η Μπέρνλι πιστεύω ότι δεν θα αλλάξει αρκετά τον τρόπο του παιχνιδιού της· όπως στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου στο πρώτο ματς προσπάθησε να μας βάλει δύσκολα, έτσι θα προσπαθήσει και αύριο να κάνει το ίδιο. Είναι δυνατή στην επίθεση και το ξέρουμε. Θα μείνουμε πιστοί στον τρόπο του παιχνιδιού μας και στη φιλοσοφία μας, αλλά θα είναι διαφορετική η στρατηγική μας. Ξέρουμε ότι η Μπέρνλι στην καλή της ημέρα μπορεί να γίνει δυνατή σε άμυνα και επίθεση» τόνισε λιτά και κατανοητά ο Πέδρο Μαρτίνς στη χθεσινοβραδινή συνέντευξη Τύπου.

Και από κοντά στον ίδιο ρυθμό και ο πολύπειρος Ομάρ Ελαμπντελαουί, που δεν θα πρέπει να λησμονούμε πως έχει περάσει από την Πρέμιερ Λιγκ και ξέρει καλά τις συνθήκες με τις οποίες θα διεξαχθεί το αποψινό ματς. Τον υψηλό ρυθμό, την πίεση της κερκίδας. Την ένταση. «Ξέρουμε πόσο δυνατή μπορεί να γίνει η Μπέρνλι, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Γνωρίζουμε ότι η πρόκριση κρίνεται σε δύο παιχνίδια και εμείς έχουμε δώσει μόνο το πρώτο. Θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας» ήταν τα λόγια του Νορβηγού που, σημειωτέον, πληροφορήθηκε την επιστροφή του και στην εθνική ομάδα της χώρας του.

«Ντρίμπλα» από Μαρτίνς

Τον Μαρτίνς οι έλληνες και οι άγγλοι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν και για τον… θόρυβο που υπάρχει γύρω από τον Γιάγια Τουρέ σε μια μεταγραφική συζήτηση που χθες είχε την τιμητική της.

Ο Πορτογάλος όμως φυσικά ήξερε πώς να «ντριμπλάρει». «Eχω πολύ καλούς παίκτες και είμαι πολύ ικανοποιημένος» είπε χωρίς ο ίδιος να αναφερθεί σε κάποιο όνομα. Είπαμε, ο Ολυμπιακός είναι πολύ έμπειρος ποδοσφαιρικός οργανισμός για να χάσει τη συγκέντρωσή του από τον στόχο. Οπως και ο κόσμος του, που και απόψε θα είναι εκεί. «Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο για όλους να ταξιδέψουν μέχρι εδώ και γι’ αυτό εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο και να τον αποζημιώσουμε με ένα καλό αποτέλεσμα και την πρόκριση. Από αυτούς παίρνουμε την ενέργεια και τη δύναμη για να έχουμε τα θετικά αποτελέσματα» κατέληξε ο κόουτς των Πειραιωτών.

Οι Ερυθρόλευκοι προπονήθηκαν χθες βράδυ στο Ταρφ Μουρ. Στην 11άδα τους δεν αναμένονται εκπλήξεις. Η ομάδα που ξεκίνησε στο πρώτο ματς θα πάρει και πάλι το χρίσμα. Το σχήμα με Γιαννιώτη, Ομάρ, Βούκοβιτς, Μιράντα, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Ποντένσε, Φορτούνη, Τσιμίκα, Χριστοδουλόπουλο και Γκερέρο.