Ο Φεντερίκο Μακέντα παραμένει ένα από τα τρία ονόματα που απασχολούν τον Παναθηναϊκό για την κορυφή της επίθεσης, αλλά, όπως επισημάναμε και χθες, δεν είναι ο μοναδικός. Και δεν είναι και ο πρώτος στη λίστα. Περίπτωση Μπράουν Ιντέγε, για τον οποίο αναπτύχθηκαν χθες σενάρια, δεν υπάρχει καθώς ο Νιγηριανός είναι πανάκριβος, ενώ ούτε το θέμα του Καρέλη φαίνεται πως μπορεί να προχωρήσει.

Ο Παναθηναϊκός θέλει έναν κλασικό σέντερ φορ. Και οι δύο περιπτώσεις που έχει πιο ψηλά στη λίστα του και τις οποίες «δουλεύει» ο Νταμπίζας είναι ακριβώς αυτό. Οπως είναι και ο Μακέντα, για τον οποίο πάντως χθες δεν υπήρξε εξέλιξη.

Ο ίδιος ο παίκτης με δηλώσεις του σε ελληνικό Μέσο ανέφερε ότι υπάρχουν επαφές με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν μπήκε σε περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Παναθηναϊκός τον έχει σταντ μπάι και μόνο στην περίπτωση που δεν κλείσει ένας από τους δύο πρώτους στόχους μέχρι αύριο θα κλείσει την περίπτωσή του.

Εκτός και ο Οικονόμου

Ατυχίας συνέχεια για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Γιώργος Δώνης είδε χθες και τον Βαγγέλη Οικονόμου να τραυματίζεται στη χθεσινή προπόνηση. Ο έλληνας αμυντικός υπέστη τράβηγμα κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει και… δεν προλαβαίνει να επανέλθει ενόψει της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ για τη 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας το Σάββατο.

Ο Χρήστος Δώνης υπέστη τράβηγμα στην προπόνηση της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός για μία εβδομάδα και να χάσει το παιχνίδι του Σαββάτου με αντίπαλο τη Λαμία. Ενα παιχνίδι που ο Γιώργος Δώνης ανέφερε στους παίκτες του πως θα είναι εντελώς διαφορετικό απ’ αυτό με αντίπαλο την Ξάνθη.

«Θα υπάρχουν λιγότεροι χώροι και η Λαμία θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τον χρόνο. Θέλω να έχουμε ηρεμία και υπομονή στο παιχνίδι μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο έλληνας τεχνικός στους παίκτες του. Ενα παιχνίδι στο οποίο ο Εργκους Κάτσε αναμένεται να μπει στην αποστολή (ήταν εκτός από το ματς στην Ξάνθη) και διεκδικεί τη θέση του Χρήστου Δώνη στην ενδεκάδα, μαζί με τον Φάνη Τζανδάρη.

Ο τελευταίος έχει τον πρώτο λόγο για να αγωνιστεί στο πλάι του Κουρμπέλη, ενώ δεν αναμένονται αλλαγές στα υπόλοιπα, με εξαίρεση τον Οικονόμου. Ο Διούδης θα είναι στα γκολπόστ, Πούγγουρας και Κολοβέτσιος στην άμυνα (ανοιχτό παραμένει ποιος θα είναι ο τρίτος), με τους Ινσούα και Κουλιμπαλί στα δύο άκρα. Κουρμπέλης με Τζανδάρη ή Κάτσε στα χαφ, Χατζηγιοβάννης και Μπουζούκης μπροστά τους και ο Μουνιέ στην κορυφή της επίθεσης.

Στην αποστολή αναμένεται να είναι και ο Νίκος Βέργος για πρώτη φορά, ενώ τον Καμπετσή θα τον δούμε πιθανότατα μετά τη διακοπή και συγκεκριμένα στο παιχνίδι με τη Λάρισα στην 3η αγωνιστική.

«Εφυγαν» 1.000 διαρκείας

Ζεστάθηκε ο κόσμος του Παναθηναϊκού με την ομάδα του Γιώργου Δώνη και το… δείχνει η ανταπόκριση στα διαρκείας μόλις στις δύο πρώτες μέρες διάθεσής τους.

Οπως ενημέρωσε η ΠΑΕ, έχουν ήδη «φύγει» 1.000 κάρτες, νούμερο που κρίνεται άκρως ικανοποιητικό δεδομένων των συνθηκών σε διοικητικό επίπεδο, αλλά και της μετακόμισης στο… άοσμο ΟΑΚΑ.

Φυσικά η διάθεση συνεχίζεται κανονικά, με τους ανθρώπους της διοίκησης να περιμένουν ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση τις επόμενες ημέρες, αφού, πέραν της ηθικής στήριξης σε αυτό που «χτίζεται» φέτος, πρόκειται και για οικονομική τόνωση σε μια δύσκολη περίοδο για τον σύλλογο.