Συνεχίστηκε χθες η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο επιβατηγό – οχηματαγωγό «Ελευθέριος Βενιζέλος» τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής έδιναν μάχη με τις φλόγες που συνέχιζαν να καίνε στο γκαράζ του πλοίου, ενώ το έργο τους εξακολουθούσε να είναι ιδιαίτερα δύσκολο λόγω της στενότητας του χώρου και των πυκνών μαύρων καπνών που εμπόδιζαν την ορατότητα.

Η ελαφρά κλίση που είχε πάρει το καράβι από το απόγευμα της Τετάρτης, εξαιτίας του νερού που εκτοξεύτηκε για τις ανάγκες της πυρόσβεσης, δεν ανησυχούσε τους ειδικούς. Οι φορείς που συμμετείχαν στην επιχείρηση έκριναν χθες βελτιωμένη την κατάσταση, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αποβίβαση αρκετών οχημάτων που είχαν εγκλωβιστεί στο γκαράζ του πλοίου.

Η φωτιά είχε εκδηλωθεί εν πλω, λίγο έξω από την Υδρα, ενώ το «Ελευθέριος Βενιζέλος» εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Χανιά μεταφέροντας 875 επιβάτες και 140 μέλη πληρώματος. Επειτα από κάποιες ώρες και χάρη στις καίριες κινήσεις του πληρώματος και του καπετάνιου, το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά και οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια το πρωί της Τετάρτης.