Μέτρα στήριξης των νέων στις περιοχές που επλήγησαν τραγικά από τις καταστροφικές φωτιές σε Μαραθώνα, Ραφήνα και Μάτι ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα:

◼ Το δικαίωμα μετεγγραφής σε τμήματα Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) καθ’ υπέρβαση του εκάστοτε προβλεπόμενου αριθμού μετεγγραφομένων που χορηγήθηκε με την πρόσφατη υπουργική απόφαση για την ενίσχυση τέκνων οικογενειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, θα επεκταθεί σε όλους τους φοιτητές μόνιμους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.

◼ Για τα παιδιά μόνιμους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, οι οποίοι δεν εμπίπτουν στην προσαύξηση μορίων που προβλέπεται στην υπουργική απόφαση για την ενίσχυση τέκνων οικογενειών, θα υπαχθούν για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του επόμενου έτους (2019) στο ειδικό ποσοστό των νόμων για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές.

Παράλληλα, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλα τα σχολεία της περιοχής θα ενισχυθούν με ψυχολόγους και κοινωνιολόγους και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.