Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι την 23η Ιουλίου μετά τον θάνατο μιας 83χρονης γυναίκας. Η άτυχη ηλικιωμένη νοσηλευόταν στο ΚΑΤ με σοβαρά εγκαύματα και τελικά υπέκυψε τα ξημερώματα της Πέμπτης, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται πλέον στους 98.

Εν τω μεταξύ και σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής – όπου δηλαδή υπάρχουν μονάδες για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων – 24 ασθενείς. Από αυτούς, οι πέντε παραμένουν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) – εξ αυτών οι τρεις διασωληνωμένοι – με τους θεράποντες ιατρούς να κάνουν λόγο για «βαριά» περιστατικά.

Τουλάχιστον στη λίστα των εγκαυματιών δεν συμπεριλαμβάνονται παιδιά, καθώς την περασμένη Τρίτη έλαβε εξιτήριο το αγοράκι που νοσηλευόταν με εγκαύματα στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Επειτα από έναν και πλέον μήνα νοσηλείας, διάστημα κατά το οποίο υπεβλήθη σε επεμβάσεις και σε εντατική ιατρική φροντίδα των τραυμάτων του, το παιδάκι επέστρεψε στο σπίτι του.