Το μοντέλο μοιάζει να «αιωρείται» στην άκρη του upper deck. Ο διάσημος φωτογράφος Mario Testino «κλείνει στον φακό του» την Κάρλι Κλος στη διάρκεια ολιγοήμερου επαγγελματικού ταξιδιού στα ελληνικά νησιά. Η φωτογράφιση πραγματοποιείται στα ανοιχτά της Μυκόνου, με τον Testino να έχει επιστρατεύσει ένα μεγάλο συνεργείο έμπειρων ανθρώπων, με σκοπό το αποτέλεσμα να είναι όσο πιο εντυπωσιακό γίνεται. Ο ιδιοκτήτης του yacht, μετρ Valentino παρακολουθεί απολαμβάνοντας το ποτό του. Η θαλαμηγός «TM Blue One» λικνίζεται στα νερά του Αιγαίου. Η φωτογράφιση είναι πράγματι θεαματική. Ο ιταλός designer εξηγεί σε επιτελικό στέλεχος της αμερικανικής «Vogue» ότι το σκάφος πήρε το όνομά του από τους γονείς του. Ο Valentino λάτρευε τη μητέρα του Τερέζα και τον πατέρα του Μάουρο.

Το «TM Blue One» λοιπόν, σε χρώμα βαθύ μπλε με λευκές λεπτομέρειες, επιβλητικό, sleek και elegant όπως ο ιδιοκτήτης του άλλωστε, ταξιδεύει από τις θάλασσες της Νότιας Ιταλίας (ο Valentino και ο συνεργάτης του Τζιανκάρλο Τζιαμέτι ξεκινούν πάντα τα ταξίδια τους από το Πόρτο Φίνο για να «περάσουν» μετά στην Ιμπιζα και το Καπ Φερά) στην Ελλάδα. Η θαλαμηγός, αν και παραμένει κάποιο διάστημα στα κοσμοπολίτικα spots της Ισπανίας και της Νότιας Γαλλίας, βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού στα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού. Κάτι τέτοιο συνέβη και το φετινό καλοκαίρι.

Πίνακες των Πικάσο – Γουόρχολ

Το πλήρωμα στο πολυτελές yacht του Valentino αποτελείται από τον έμπειρο καπετάνιο, οκτώ νεαρούς άνδρες και μία γυναίκα. Ολοι τους ευγενικοί, ευχάριστοι, προσφέρουν άψογη περιποίηση στους καλεσμένους, οι οποίοι έχουν την αίσθηση ότι φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων. Ο ίδιος ο Valentino δείχνει την προτίμησή του στην Υδρα και τη Μύκονο. Η μικρή πριγκίπισσα του Αργοσαρωνικού (ευτυχώς το yacht δεν «προσέγγισε» την περιοχή εκείνα τα εικοσιτετράωρα με την τραγική διακοπή ρεύματος) και η κοσμοπολίτισσα βασίλισσα του Αιγαίου είναι οι ιδανικοί προορισμοί, σύμφωνα με τον μετρ, για καλοκαιρινές διακοπές. Τα σαλόνια του σκάφους είναι γεμάτα με τους πίνακες των Πάμπλο Πικάσο και Αντι Γουόρχολ. Τα επίσης πολυτελή yachts «Talisman C» (ιδιοκτησίας των αδελφών Pears, οι οποίοι ασχολούνται με διεθνούς επιπέδου επενδύσεις σε «κομμάτια» γης) ακολουθούσε αρκετές φορές το «TM Blue One» στα ταξίδια του στις καταγάλανες ελληνικές θάλασσες.

Τα κηροπήγια και η αγοραπωλησία

Το «Talisman C» με το art deco design και τα τεράστια κρυστάλλινα κηροπήγια να δημιουργούν ένα «ιδιαίτερο» σκηνικό στο εσωτερικό του, αγκυροβολεί πολύ συχνά στο Πόρτο Χέλι. Κοντά μάλιστα στο «Aman Zoe», εκεί όπου ενοικιάζουν πολυτελείς μικρές ιδιωτικές βίλες επιφανείς ξένοι. Οι Pears έχουν ασχοληθεί με σημαντικές αγοραπωλησίες στη συγκεκριμένη περιοχή της Πελοποννήσου. Οι φήμες αναφέρουν ότι αυτοί βρίσκονται πίσω από την πώληση βίλας γνωστού επιχειρηματία σε ξένο τραπεζίτη. Το «Talitha» είναι μια ακόμα θαλαμηγός η οποία βρισκόταν μέχρι πριν από μερικές ημέρες στα ελληνικά νησιά. Ιδιοκτησίας της πολυεκατομμυριούχου Tara Getty. (Ο κροίσος Τζον-Πολ Γκετί το είχε αγοράσει τη δεκαετία του ’80, ανακαινίστηκε όμως από την Tara η οποία ξόδεψε ένα τεράστιο ποσό). Τα τρία αυτά εμβληματικά yachts λοιπόν των Valentino, Pears, Getty «κόλλησαν» στα κρυστάλλινα ελληνικά νερά…

Η διαδρομή Σπέτσες – Αθήνα

Το σκάφος «Babousha», το οποίο αγκυροβόλησε στις Σπέτσες κοντά στα «Bikini Riva» και «Mathilde O» τράβηξε το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Τα yachts «Esmeralda» και «Mariu» των εφοπλιστικών οικογενειών Χατζηιωάννου και Χατζηγιάννη «εγκατέλειψαν» το νησί της Μπουμπουλίνας όπου συνήθως βρίσκονται αγκυροβολημένα. Ετοιμάζονται όμως να επιστρέψουν το Σαββατοκύριακο οκτώ και εννέα Σεπτεμβρίου για τη μεγάλη γιορτή της Αρμάτας. Κάποια πολιτιστικού ενδιαφέροντος γεγονότα αρχίζουν να πραγματοποιούνται σιγά σιγά. Το βράδυ της Πέμπτης στο Αμφιθέατρο Cotsen Hall (στην Αναπήρων Πολέμου) πραγματοποιήθηκε συναυλία του ελληνοαυστριακού συνόλου εγχόρδων Strings in Motion. Η βραδιά τελούσε υπό την αιγίδα της αυστριακής πρεσβείας. Στο Αμφιθέατρο ήταν αρκετοί από τους φίλους της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, η δρ Martha Waltner Bauer και μέλη του Ιδρύματος Schwarz. Στο Ηρώδειο πραγματοποιήθηκε η μεγάλη συναυλία για τον Μάνο Ελευθερίου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή (παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου). Τα έσοδα θα διατεθούν στους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής.