Περίμενε κόσμος πολύς και με μπόλικο ενδιαφέρον την κλήρωση της ΑΕΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τι ακριβώς περίμενε; Μάλλον τη γοητεία της… ιεροτελεστίας. Αντε και τα ονόματα των αντιπάλων διότι κατά τα άλλα ο συντελεστής δυσκολίας θα ήταν απίθανο να αλλάξει ουσιαστικά. Ειδικά με τη νέα φόρμα της διοργάνωσης που επέβαλε η UEFA.

Τι θα μπορούσε δηλαδή να φτιάξει το κέφι της Ενωσης στη χθεσινή κλήρωση; Οι αντίπαλοι είναι πάντα στη μια πλευρά του γηπέδου. Στην άλλη είναι οι δικές σου δυνατότητες και στην περίπτωση των πρωταθλητών Ελλάδας δίνεται η εντύπωση ότι αυτές ήδη έφτασαν στα όριά τους με την πρόκριση στη φάση των ομίλων. Η ΑΕΚ, που με το ζόρι απέκλεισε τη Βίντι και που με τα 30+ εκατ. ευρώ στο ταμείο της από προχθές απέκτησε τον ελεύθερο Γιαννιώτα, δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι ιδιαίτερο σε αυτή τη διοργάνωση.

Συγκατοικεί με Μπάγερν, Μπενφίκα και Αγιαξ. Θα ήταν πάνω-κάτω ίδιες οι πιθανότητές της αν ήταν μαζί με Λοκομοτίβ Μόσχας, Πόρτο και Σάλκε στην παρέα που συμπλήρωσε η Γαλατά, στο θεωρητικά πιο αμφίρροπο γκρουπ (D) της φετινής διοργάνωσης. Υπήρχαν βεβαίως και άλλα γκρουπ που άφηναν περιθώρια μόνο για τη χαρά της… συμμετοχής (αυτό το Παρί, Νάπολι, Λίβερπουλ είναι μάλλον το πιο χαρακτηριστικό παρεάκι) αλλά ξαναλέμε πως σε γενικές γραμμές ο παρονομαστής είναι συγκεκριμένος και δεν προκύπτει από τους αντιπάλους αλλά από τις δικές σου δυνατότητες.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος έστειλε την ΑΕΚ στους ομίλους, και λογικά θα έστελνε και τον ΠΑΟΚ αν ο Δικέφαλος του Βορρά πέρυσι έκοβε πρώτος το νήμα. Η ομάδα του Λουτσέσκου λογικά θα περνούσε από Σέλτικ και Βίντι. Αντίθετα η ΑΕΚ μάλλον δεν θα έφτανε ώς τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ όπως συνέβη με τους Θεσσαλονικείς, που πριν προκύψει η ισοπέδωση από την Μπενφίκα ήρθαν δύο προκρίσεις με Βασιλεία και Σπαρτάκ. Για εκείνη, η παρουσία στους ομίλους από το μονοπάτι των πρωταθλητών φάνηκε ήδη υπέρβαση, από τον Αύγουστο…

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ του Λάζαρου, του Αραούχο, του Βράνιες, του Γιόχανσον ήταν πιο γεμάτη από τη φετινή. Υπάρχει βεβαίως σήμερα η τελευταία μέρα των μεταγραφών, αλλά πλέον τα βασικά χαρακτηριστικά είναι συγκεκριμένα. Και η πολιτική του κλαμπ, επίσης.