Η κασσάνδρεια προφητεία της στήλης, στο φύλλο της Πέμπτης 23 Αυγούστου, δυστυχώς επαληθεύτηκε.

Η Τούμπα δεν μάδησε τον αετό της Μπενφίκα. Δεν έλιωσε τους παίκτες της πορτογαλικής ομάδας και φυσικά δεν οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην πολυπόθητη πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο μύθος της Τούμπας κατέρρευσε για πολλοστή φορά και πλέον φλερτάρει με τον Σίσυφο.

Η υπερεκτίμηση της δύναμης που κρύβει η έδρα του ΠΑΟΚ είναι ένα ιστορικό ατόπημα που έχει καταβροχθίσει πλείστες φορές τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του.

Η Τούμπα έχει μετατραπεί σε μία τρύπα δίχως πάτο. Είναι η αχίλλειος πτέρνα του Δικεφάλου με ευθύνη του δημοσιογραφικού καιροσκοπισμού, που θέλει να χαϊδεύει τα πλήθη τα οποία αντιλαμβάνεται ως Σταυροφόρους που μάχονται να απελευθερώσουν τα Ιερά Χώματα.

Το λάθος του Πασχαλάκη, που άνοιξε ουσιαστικά την Κερκόπορτα της κατάρρευσης, είχε τη ρίζα του στην εξέδρα.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ήθελε να δείξει στους χιλιάδες φίλους της ομάδας πόσο παλεύει για τη φανέλα, πόσο κυνηγά τις φάσεις. Ηθελε εν τέλει να τους πει με τον δικό του τρόπο πως δικαίως είναι ο ήρωάς τους. Ενας Πασχαλάκης που προσπάθησε να περπατήσει στην πασαρέλα της δόξας με μια ανούσια υπερπροσπάθεια και κατέληξε πεσμένος στο έδαφος και ταπεινωμένος από τους αντιπάλους.

Η μυθοπλασία για τον στόχο της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, της δύναμης της Τούμπας και της κακιάς μας τύχης που μας γύρισε την πλάτη, έχει λάβει διαστάσεις που θα ζήλευαν και οι αρχαίοι έλληνες μυθογράφοι.

Χαρακτηριστικό δείγμα ο πρωταγωνιστής Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο αθεόφοβος είπε πως η Μπενφίκα δημιούργησε μια ευκαιρία αλλά πέτυχε τέσσερα γκολ. Τι σόι ευκαιρία ήταν αυτή; Τρίποντο και μία βολή από φάουλ;

Μάλλον άλλο παιχνίδι είδαμε όλοι οι υπόλοιποι. Αλλά έτσι έχει μάθει ο Λουτσέσκου. Να σκεπάζει με φαντάσματα την πραγματικότητα για να παραμένει αρεστός στο πλήθος, εξαργυρώνοντας αυτή την αγάπη με νέα συμβόλαια. Ολα έχουν την εξήγησή τους.