Σε μια απλή κουβέντα του Μαουρίσιο συμπυκνώνεται όλο το νόημα του ηχηρού αποκλεισμού του ΠΑΟΚ από το Champions League…

«Τhey know how to play» είπεν και ελάλησεν (σχολιάζοντας το πλεόνασμα της Μπενφίκα σε εμπειρίες, παραστάσεις και ποιότητα) ο βραζιλιάνος μέσος, που βίωσε στο πετσί του επί 90 λεπτά αυτό το οποίο ο Ραζβάν Λουτσέσκου έβλεπε ιστάμενος όρθιος στα πέριξ του πάγκου του.

Οντως οι λεγάμενοι ξέρουν πώς να παίξουν, ενώ ο ΠΑΟΚ παίζει και (ελπίζει ότι) μαθαίνει…

Τόσα μαζεμένα, μεγάλα και ανεπανόρθωτα ατομικά λάθη που έκαναν πλείστοι όσοι παίκτες του, εάν τα μάζευε ο συχωρεμένος ο Αντώνης Σαμαράκης, θα είχε βγάλει άλλη μια έκδοση του φερώνυμου αριστουργηματικού μυθιστορήματός του.

Το λάθος!

Λάθη επί λαθών με ονοματεπώνυμο, που χαντάκωσαν στο πι και φι την ιδανική εκκίνηση και το χάρμα ιδέσθαι γκολ του Πρίγιοβιτς, έριξαν τον ΠΑΟΚ στη μαύρη τρύπα και πολύ γρήγορα τον εξανάγκασαν να επιδοθεί στο κυνήγι χιμαιρών, που εξ ορισμού είναι μάταιο!

Ο προπονητής του μπασκετικού ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, έβλεπε το ματς από το Μέτσοβο, αλλά εάν βρισκόταν στην Τούμπα και καλούνταν να σχολιάσει τα διατρέξαντα (είμαι βέβαιος πως) θα στεκόταν στα δυο μείζονα προβλήματα που ήταν ορατά διά γυμνού οφθαλμού: την εσφαλμένη διαχείριση του πρωτογενούς momentum και το κάκιστο αμυντικό transition που πρόσφερε στην Μπενφίκα ανοικτούς χώρους, ρυθμό, ευκαιρίες και τέσσερα γκολ μέσα σε σκάρτη μισή ώρα!

Για να επιστρέψω στην κουβέντα του Μαουρίσιο, όντες σαράντα χρόνια φουρνάρηδες στο Champions League οι Λουζιτανοί πράγματι διαθέτουν την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία ώστε να τη σκαπουλάρουν στις δύσκολες στιγμές και να ανατρέπουν τα δεδομένα.

Τούτου δοθέντος στους ομίλους προκρίθηκε η καλύτερη ομάδα και πλέον ο ΠΑΟΚ καλείται να αφήσει πίσω του το κάζο και να αποδείξει ότι περισσότερο από το τι παθαίνει κάποιος, μετράει το τι και κυρίως πώς το μαθαίνει!