Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι χωρίς αμφιβολία η κορυφαία αθλήτρια στο επί κοντώ. Σε κάθε αγώνα φροντίζει να το αποδεικνύει, όπως ακριβώς έκανε και χθες στον τελικό του Diamοnd League στη Ζυρίχη, όπου κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το διαμάντι με άλμα στα 4,87 μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια.

Η Στεφανίδη ισοφάρισε έτσι το ρεκόρ της Γερμανίδας Σίλκε Σπίγκελμπουργκ που είχε επίσης τρεις σερί νίκες (2011, 2012 και 2013). Παράλληλα, τα 4,87 μ. είναι η καλύτερη φετινή της επίδοση, καθώς στο Βερολίνο είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο ξεπερνώντας τα 4,85 μ. Να σημειώσουμε ότι είναι το τέταρτο διαμάντι για την Ελλάδα, καθώς το 2015 ήταν νικήτρια η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Η Στεφανίδη άρχισε τις προσπάθειές της από τα 4,67 μ., που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια. Στη συνέχεια πέρασε τα 4,77 μ. με τη δεύτερη και τα 4,82 μ. και 4,87 μ. με την πρώτη. Τη μάχη για το διαμάντι την έδωσε ουσιαστικά με την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, καθώς η Σοντόροβα έμεινε στα 4,82 μ. Στεφανίδη και Μόρις απέτυχαν στα 4,92 μ., ωστόσο νικήτρια ήταν η ελληνίδα πρωταθλήτρια, καθώς είχε λιγότερες προσπάθειες.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4,42 μ. και τα 4,57 μ. και απέτυχε στα 4,67 μ. παίρνοντας την έκτη θέση.

Στις Βρυξέλλες

Απόψε θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες ο δεύτερος τελικός της φετινής σειράς των μίτινγκ Diamond League, με τη συμμετοχή του Κώστα Φιλιππίδη. Ο έλληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε προχθές σε αγώνα που έγινε στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης και κατέλαβε την 7η θέση με άλμα στα 5,71 μ. Απόψε θα έχει την ευκαιρία για μια καλύτερη επίδοση, άλλωστε έχει ξεπεράσει φέτος τα 5,75 μ.

Η αποστολή του Φιλιππίδη είναι δύσκολη, καθώς στις Βρυξέλλες θα είναι σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, με πρώτο και καλύτερο τον Γάλλο Ρενό Λαβιλενί που φέτος έχει 5,95 μ. Να σημειώσουμε ότι στον αποψινό τελικό θα λάβει μέρος και ο θριαμβευτής του αγωνίσματος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, ο Αρμαντ Ντουμπλάντις που σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων με 6,05 μ. και αποθεώθηκε από όλους τους μεγάλους αθλητές του αγωνίσματος.