Γιουρόπα Λιγκ με έντονη γεύση Τσάμπιονς Λιγκ. Πολλές από τις ομάδες που συμμετέχουν στη σημερινή κλήρωση (2 μ.μ.) των ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης φέρουν αύρα Τσάμπιονς Λιγκ. Αρσεναλ, Τσέλσι, Σεβίλλη, Μίλαν, Ζενίτ, Ολυμπιακός, Σπόρτινγκ. Στην  κλήρωση που θα διεξαχθεί στο Γκριμάλντι Φόρουμ του Μόντε Κάρλο οι 48 ομάδες που συνεχίζουν θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας των 12.

Ο Ολυμπιακός συγκαταλέγεται στους ισχυρούς και ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο γκρουπ. Φυσικά οι δύο εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν πρόκειται να κληρωθούν μεταξύ τους, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες από τις ίδιες ομοσπονδίες.

Μεταξύ των 48 ομάδων βρίσκεται ένα όνομα-έκπληξη: αυτό της Ντουντελάνγκε. Η νίκη της επί της ρουμανικής Κλουζ με 3-2 εκτός έδρας και η πρόκρισή της είναι η πρώτη μεγάλη έκπληξη της φετινής σεζόν. Η Ντουντελάνγκε θα γίνει η πρώτη ομάδα από το Λουξεμβούργο έπειτα από 23 χρόνια που θα συμμετάσχει σε πρώτη φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, πλην των προκριματικών. Τη σεζόν 1995-1996 είχε αγωνιστεί η Αβενίρ Μπέγκεν στο Κύπελλο UEFA.

Τα γκρουπ δυναμικότητας έχουν ως εξής:

1ο γκρουπ: Σεβίλλη, Αρσεναλ, Τσέλσι, Ζενίτ, Λεβερκούζεν, Ντιναμό Κιέβου, Μπεσίκτας, Ζάλτσμπουργκ, Ολυμπιακός, Βιγιαρεάλ, Αντερλεχτ, Λάτσιο.

2ο γκρουπ: Σπόρτινγκ, Λουντογκόρετς, Κοπεγχάγη, Μαρσέιγ, Σέλτικ, ΠΑΟΚ, Μίλαν, Γκενκ, Φενέρμπαχτσε, Κράσνονταρ, Αστανά, Ραπίντ Βιέννης.

3ο γκρουπ: Μπέτις, Καραμπάγκ, ΜΠΑΤΕ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Λειψία, Αϊντραχτ, Μάλμε, Σπαρτάκ Μόσχας, Σταντάρ Λιέγης, Ζυρίχη, Μπορντό, Ρεν.

4ο γκρουπ: Απόλλων Λεμεσού, Ρόζενμποργκ, Βόρσκλα Πολτάβα, Σλάβια Πράγας, Ακισαρσπόρ, Γιάμπλονετς, ΑΕΚ Λάρνακας, Βίντι, Ρέιντζερς, Ντουντελάνγκε, Σπαρτάκ Τρνάβα, Σάρπσμποργκ.

Κάθε ομάδα θα λάβει 2,92 εκατ. ευρώ. Η νίκη πριμοδοτείται με 570.000 ευρώ και η ισοπαλία με 190.000 ευρώ. Οι νικήτριες των ομίλων θα λάβουν επιπλέον ένα εκατ. ευρώ και οι δεύτερες 500.000 ευρώ.

Προβλέπονται φυσικά πριμ πρόκρισης για κάθε γύρο. Για τις 32, 500.000, για τις 16, 1,1 εκατ., για τα προημιτελικά 1,5 εκατ., για τα ημιτελικά 2,4 εκατ. και για τον τελικό 4,5 εκατ. ευρώ. Η νικήτρια του Γιουρόπα Λιγκ θα εισπράξει επιπλέον 4 εκατ. ευρώ και θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.