Είναι μια διαδρομή μεγάλης ομορφιάς, ωστόσο τα κίνητρα που δίνει δεν περιορίζονται στο φυσικό της κάλλος. Αγωνιστικά, είναι κατάλληλη για αρχάριους και ιδανική για έμπειρους δρομείς που θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους· ειδικά όσοι σχεδιάζουν να τρέξουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο μπορεί να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα κάνοντας ένα long run σε ρυθμό αγώνα. Είναι ο γύρος της λίμνης Παμβώτιδας, μια διοργάνωση που κατέχει περίοπτη θέση στο δρομικό καλαντάρι και επιστρέφει φέτος στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου. Το Lake Run Ioannina, στην 12η του πια χρονιά, εξακολουθεί να έχει ως βασικό αγώνισμα τα 30 χλμ. αλλά παράλληλα στο πρόγραμμά του περιλαμβάνει άλλες πέντε μικρότερες αποστάσεις με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Πλατεία Μαβίλη στον Μόλο των Ιωαννίνων.

Προκειμένου να αποφευχθεί η συμφόρηση στους δρόμους της περιοχής, η οργανωτική επιτροπή έχει μετατρέψει τους αγώνες σε μια διήμερη γιορτή για μικρούς και μεγάλους. Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου θα εκκινήσουν οι μικρές αποστάσεις των 5.000 μ., 1.000 μ. παραλίμνιου δρόμου για ΑμεΑ, 1.000 μ. για όλες τις μαμάδες με τα καρότσια και τα παιδιά τους. Την επόμενη ημέρα τη σκυτάλη θα πάρουν οι έμπειροι δρομείς των μεγάλων αποστάσεων. Η δική τους κούρσα, των 30 χλμ., κινείται σε άσφαλτο, σε μια επίπεδη διαδρομή δίπλα στη λίμνη και μέσα στη φύση. Σε πιο ήπιους ρυθμούς αλλά στα ίδια χιλιόμετρα θα δοκιμαστούν και οι συμμετέχοντες των 30 χιλιομέτρων δυναμικού βαδίσματος που θα φύγουν από την αφετηρία στις 7 το πρωί. Για την ίδια ημέρα είναι προγραμματισμένος και ο αγώνας των 10.000 μ. που καλύπτει ουσιαστικά τη μία πλευρά της λίμνης.

Info:

Ολες οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη σελίδα www.ioanninalakerun.gr μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου. Το κόστος είναι 20 ευρώ (30 χλμ.), 15 ευρώ (10 χλμ.) και 8 ευρώ (5 χλμ.). Οι κούρσες των ΑμεΑ και των μαμάδων είναι δωρεάν.