Κάποιοι με… αμέτρητα χιλιόμετρα στο χορτάρι επιμένουν ότι έναν πραγματικά καλό ποδοσφαιριστή δεν χρειάζεσαι παρά μερικά λεπτά για να τον ξεχωρίσεις. Μερικές επαφές με την μπάλα, κάποιες ιδέες σε σύλληψη και εκτέλεση, την τοποθέτησή του στο γήπεδο. Αλλοι πάλι, σαφώς πιο προσγειωμένοι στην πραγματικότητα, υποστηρίζουν πως αν δεν υπάρχει ένα σοβαρό δείγμα γραφής, καλό είναι να αποφεύγεις τα πολλά σχόλια διότι το πιθανότερο είναι να εκτεθείς.

Οπως και να ‘χει, και για τις δύο κατηγορίες ήδη υπάρχει μια ενδιαφέρουσα «άσκηση» στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας. Η παρατήρηση δύο φρεσκοφερμένων κυρίων που πρόλαβαν από το πρώτο δείγμα και έγιναν θέμα συζήτησης, δημιουργώντας προσδοκία ότι θα κάνουν ομορφότερες τις Κυριακές μας. Μέχρι πριν από μερικές ημέρες στους περισσότερους, στους όχι ακριβώς μυημένους, τα ονόματα του Μπρούνο Γκάμα και του Χουάν Ανχελ Νέιρα δεν έλεγαν πολλά. Μετά την πρώτη αγωνιστική οι δυο τους μπήκαν στη λίστα με τους πιο ενδιαφέροντες του πρωταθλήματος. Ο πρώτος δίνοντας την εντύπωση πως είναι ο ηγέτης του νέου Αρη, ο δεύτερος πως είναι ο «κάνω τη διαφορά» με τα χρώματα του ΟΦΗ. Δύο ιστορικές ομάδες που επέστρεψαν παρέα στην κατηγορία των μεγάλων και συστήνονται εκ νέου με εντελώς διαφορετικά ρόστερ από τα προηγούμενα.

Ο Νέιρα χρειάστηκε τέσσερα λεπτά στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή για να πετύχει δύο γκολ και να σπρώξει τους Κρητικούς στον πρώτο βαθμό. Το δεύτερο γκολ που πέτυχε είναι από εκείνα που σε βάζουν στον πειρασμό της λούπας στο YouTube. Να δεις, να ξαναδείς, να ξαναδείς.

Ο Γκάμα έβαλε το κερασάκι τη Δευτέρα το βράδυ στη Λαμία για το 0-3 του Αρη, πριν σκοράρει όμως είχε κάνει άνω-κάτω την αντίπαλη άμυνα σε μπόλικες περιπτώσεις. Ενας εγκέφαλος που από τα πόδια του ξεκινούσε σχεδόν κάθε καλή επιθετική επιλογή των φιλοξενουμένων.

Και οι δύο βγαλμένοι λες από το ίδιο ποδοσφαιρικό καλούπι. Με υψηλή τεχνική, μεγάλη ικανότητα στη δημιουργία αλλά και με γκολ όπως απέδειξαν όταν τους δόθηκε η ευκαιρία. Και οι δύο γύρω στα 30, ηλικία που δεν ξεσπιτώνεσαι για να κάνεις καριέρα, αλλά κυρίως για να ευχαριστηθείς την εμπειρία και ένα καλό συμβόλαιο. Τον Νέιρα τον πρότεινε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα στον Κώστα Καζανάκη. Χρόνια φίλοι οι δυο τους, πήρε το θάρρος ο αντιπρόεδρος του ΟΦΗ να απευθυνθεί στην άλλοτε δόξα του Παναθηναϊκού και να του ζητήσει τα… φώτα του για την αγορά της Αργεντινής. Ο Ρότσα του είπε το όνομα του συμπατριώτη του και τον προέτρεψε να τον αποκτήσει με κλειστά μάτια.

Δικαίωση

Τον Γκάμα τον προλόγισε ο ίδιος ο Πάκο Ερέρα όταν έγινε γνωστή η μεταγραφή του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. «Είναι πολύ μεγάλος παίκτης. Τον γνωρίζω προσωπικά από το ισπανικό πρωτάθλημα. Είμαι χαρούμενος που τον έχουμε, μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις και θα μας βοηθήσει πολύ», είχε προαναγγείλει ο έμπειρος τεχνικός. Μετά την πρώτη νίκη της σεζόν, μπορεί να νιώθει ένα βήμα πιο κοντά στη δικαίωση. Ο πορτογάλος εξτρέμ μπορεί να μην έκανε κάποια εκθαμβωτική καριέρα, όπως προμήνυε το ξεκίνημά του (πρωταθλητής Ευρώπης με την U17 των Ιβήρων με συμπαίκτη τον αρχηγό του ΠΑΟΚ Αντελίνο Βιεϊρίνια και τον άλλοτε Ερυθρόλευκο Πάουλο Μασάντο, μεταγραφή στην Πόρτο το 2007 σε ηλικία 20 ετών), αλλά δεν τα κατάφερε και άσχημα. Επαιξε στην Ντνίπρο, πήγε στην Ισπανία για την Κορούνια και την Αλκορκόν. Μια διαδρομή με 370 επίσημα ματς, 44 γκολ, 36 ασίστ.

Ηρθαν λοιπόν στα μέρη μας και μένει να διαπιστώσουμε αν θα συνεχίσουν από εκεί που ξεκίνησαν. O Αρης αύριο υποδέχεται τη Λάρισα σε… ντέρμπι κορυφής. Ο ΟΦΗ τη Δευτέρα συνεχίζει το εκτός έδρας οδοιπορικό του, αυτή τη φορά ταξιδεύοντας στο Αγρίνιο για να αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό. Για να (τους) δούμε.