Το όνομά του αρχίζει δειλά δειλά να γίνεται γνωστό στο ευρύ κοινό. Ξεκίνησε από πέρυσι, κυρίως με τις εμφανίσεις του στις μικρές εθνικές ομάδες και τα γκολ που πετύχαινε σε αυτές. Η εικόνα του στα φιλικά, τα reports από την παρουσία του στην προετοιμασία, η συμμετοχή του στην Ξάνθη, του έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα. Το κλάμα του μετά το τέλος του αγώνα στην ακριτική πόλη τον έκανε πρωτοσέλιδο.

Ομως ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης στην ποδοσφαιρική πιάτσα δεν είναι ένα όνομα άγνωστο. Παρότι δεν έχει κλείσει ακόμα τα 18 του χρόνια. Αρκετοί καλοντυμένοι ατζέντηδες έκαναν… σουλάτσο στα παιχνίδια των μικρών εθνικών ομάδων της Ελλάδας. Στην Under 17. Στην Under 18. Οταν πια σε ηλικία μόλις 17 χρονών άρχισε να αγωνίζεται στην Under 19, οι ατζέντηδες πολλαπλασιάστηκαν. Και συνοδεύονταν από σκάουτερ αρκετών μεγάλων ομάδων της Ευρώπης.

Οι επισκέψεις άρχισαν να πληθαίνουν. Και δεν έμειναν μόνο στις Εθνικές. Επισκέψεις υπήρχαν και στο Κορωπί. Εκεί όπου αγωνιζόταν με τις μικρές ομάδες του Παναθηναϊκού. Εκεί όπου έκανε… θαύματα, με αποτέλεσμα σε ηλικία μόλις 16 ετών οι προπονητές του να τον βάζουν να παίζει στην U20. Τρεις συμμετοχές, τρία γκολ για τον πιτσιρικά, που στην Under 17 του Παναθηναϊκού έκανε… πλάκα. Εφτασε σε σημείο να τελειώσει μια σεζόν με 16 γκολ, παίζοντας με παιδιά μεγαλύτερα σε ηλικία.

Η πρώτη επαφή του Εμμανουηλίδη με τον Παναθηναϊκό είχε έρθει σε ηλικία μόλις 11 ετών. Το 2011 πήγε στην Παιανία για να δοκιμαστεί και πήρε μέρος σε δύο προπονήσεις. Δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο, με αποτέλεσμα να «κοπεί».

Και με Ολυμπιακό

Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Ολυμπιακού. Ο τότε υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής, Γιώργος Αμανατίδης, τον δοκίμασε σε ένα διήμερο προπονητικό καμπ ως… δεξί μπακ και όχι ως επιθετικό, θέση στην οποία αγωνιζόταν. «Κόπηκε» και πάλι. Συνέβη ξανά, τρίτη φορά και πάλι σε δοκιμές του Ολυμπιακού τον Μάιο του 2014. Συνέβη και τέταρτη, έναν μήνα μετά, όταν τον κάλεσαν στην ΑΕΚ αλλά τον απέρριψαν. Συνέβη και πέμπτη, το 2015, όταν ο ΠΑΟΚ επίσης τον δοκίμασε. Κι επίσης τον έκοψε! Κι όμως, ο μικρός δεν το έβαζε κάτω. Το πείσμα του και η θέλησή του για να παίξει ποδόσφαιρο τον έκαναν να το παλεύει.

Μονάχα ο Αστέρας Τρίπολης του έδωσε το ΟΚ για να υπογράψει μαζί του, ωστόσο ο Εμμανουηλίδης αρνήθηκε. Ο λόγος ήταν πως ο σύλλογος δεν του παραχωρούσε σπίτι.

Και φτάνουμε στον Νοέμβριο του 2015. Ο Δημήτρης Μάρκος είναι επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού και ένας γνωστός του τού μιλάει για τον Εμμανουηλίδη. Ο Μάρκος τον καλεί για δοκιμή και τον Δεκέμβριο περνάει για δεύτερη φορά την πόρτα των ακαδημιών του Παναθηναϊκού.

Οι δοκιμές ήταν για δύο εβδομάδες, με καθημερινές προπονήσεις. Την τέταρτη μέρα του Εμμανουηλίδη στο Κορωπί, ο Δημήτρης Μάρκος ενημερώνει πως η δοκιμή του τελείωσε. «Δημήτρη, σε έχουμε επιλέξει για τα τμήματα υποδομής», του λέει.

Για τους επόμενους δύο μήνες πηγαινοερχόταν τρεις φορές την εβδομάδα από τη Θήβα στην Αθήνα για προπονήσεις και έπαιζε με την Κ16 στο Attica Cup. Εκεί έκανε αρκετά καλές εμφανίσεις και άρχισε να δείχνει στους Πράσινους ότι δεν είχαν κάνει λάθος στην επιλογή τους.

Λίγο πριν από το Πάσχα του 2016, μάλιστα, έγινε μόνιμος κάτοικος Κορωπίου. Αλλαξε σχολείο και έγινε εσώκλειστος στις εγκαταστάσεις των Πρασίνων στο Γ. Καλαφάτης. Πλέον νιώθει έτοιμος ποδοσφαιριστής. Τον Οκτώβριο θα κλείσει τα 18 του χρόνια, όμως είπαμε, πάντα ήταν πιο… μπροστά από την ηλικία του.